10 Këshilla për t’i Palosur Rrobat në Mënyrë Kompakte

0
567
©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Raftet në shtëpinë tonë ndonjëherë duken si një kosh rrobash: gjërat hidhen në mënyrë kaotike, ato zënë shumë hapësirë dhe mund të jetë e vështirë të gjesh veshjen që të nevojitet.

Dhe kur përpiqemi të paketohemi për një udhëtim, është e vështirë të vendosim gjithçka që duam në të dhe, kur të mbërrijmë, menjëherë na duhet një hekur për rrobat tona.

Ne do të ndajmë me ju sekretet për të ditur se si të palosni rrobat në mënyrë kompakte për t’i ruajtur ato në raftet e shtëpisë dhe për t’i transportuar ato.

Si të palosni në mënyrë kompakte një xhaketë, xhupa dhe këmisha të ndryshme

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Hapni xhaketën në një sipërfaqe horizontale dhe drejtojeni.

2. Vendosni triko dhe këmisha sipër, në mënyrë që mëngët e rrobave të sipërme të jenë mbi mëngët e atyre të poshtme.

3. Vendosni mëngët e veshjes së sipërme njëra mbi tjetrën.

4. Palosni rrobat në gjysmë në mënyrë që buza e poshtme të jetë mbi mëngët e palosura më parë.

5. Përsëritni hapat 3 dhe 4 për secilin artikull në grumbull, një nga një.

6. Vendosni kapuçin e xhaketës në majë të grumbullit të xhupave dhe këmishave të palosura.

© Ideas in 5 minutes / Facebook

7. Vendosni mëngët e xhaketës mbi kapuç.

8. Ngrini buzën e saj të poshtme në majën e grumbullit që keni bërë.

9. Më pas, kthejeni pjesën e poshtme të xhaketës brenda dhe mbështillni të gjithë grumbullin në të.

10. Kaq ishte!

Si të palosni një xhaketë

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Vendosni xhaketën në një sipërfaqe të sheshtë dhe vendosni mëngët kryq mbi të.

2. Kthejeni pjesën e poshtme të veshjes.

3. Ngrini pjesën e kthyer deri në mes të rrobës.

4. Palosni pjesën e sipërme të xhaketës dhe jakën e saj në çantën e formuar nga pjesa e poshtme e kthyer me kokë.

5. Futni butësisht të gjithë xhaketën.

6. Vendosni xhaketën e palosur në mënyrë kompakte në një raft ose në një valixhe.

Si të palosni xhinse ose pantallona për t’i ruajtur në një raft në shtëpi

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Palosni xhinset në gjysmë me një këmbë mbi tjetrën.

2. Filloni të palosni pantallonat nga beli.

3. Palosni pantallonat dy herë, duke filluar nga beli. Pastaj përkulni këmbën tuaj të sipërme në anë.

4. Pastaj vazhdoni të palosni pantallonat.

5. Palosni pantallonat deri në fund të këmbës së djathtë.

6. Pas kësaj, mbështillni grumbullin që keni marrë me këmbën që keni palosur anash në hapin 3. Futeni buzën e kësaj këmbe në grumbullin që rezulton.

Si të palosni xhinse ose pantallona për t’i transportuar ato në një valixhe

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Rrokullisni brezin e xhinseve.

2. Vendosni xhinset në një sipërfaqe horizontale. Pastaj palosni secilën këmbë në gjysmë për së gjati.

3. Filloni të rrotulloni xhinset në pjesën e poshtme të këmbëve.

4. Rrotulloni xhinset lart.

5. Pastaj drejtojeni rripin e palosur të belit dhe mbështilleni rreth rulit që keni bërë.

6. U bë! Xhinset e mbështjella në këtë mënyrë nuk do të rrudhosen në një valixhe dhe do të zënë shumë pak hapësirë në të.

Si të palosni çorapet për t’i ruajtur në një raft në shtëpi

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Vendosni çorapet njëra mbi tjetrën në formë kryqi.

2. Palosni një çorape dhe rrëshqitni gishtin poshtë çorapës tjetër.

3. Pastaj bëni të njëjtën gjë me pjesën e poshtme të çorapës tjetër.

4. Mbështillni pjesën tjetër të çorapeve në të njëjtën mënyrë.

Si të palosni çorapet për t’i transportuar ato në një valixhe

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Vendosni një çorape mbi tjetrën.

2. Palosni skajin e sipërm të çorapit në pjesën e sipërme dhe mbështjellni çorapin.

3. Rrokullisni derisa të arrini skajin e sipërm të çorapës së palosur. Përfundoni rrotullën që rezulton me buzën e lirë të çorapit.

Si të palosni një bluzë me kapuç

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Vendosni xhupin në një sipërfaqe horizontale dhe palosni buzën e poshtme nga brenda.

2. Palosni pjesën e përparme të xhupit në qendër dhe mëngën lart. Përsëriteni këtë veprim në anën tjetër.

3. Vendoseni kapuçin mbi mëngët e palosura.

4. Palosni xhupin e palosur në gjysmë dhe mbështillni me kujdes pjesën e rrobës që e keni palosur në fillim.

Si të palosni një triko

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Vendosni me kujdes triko në një sipërfaqe të sheshtë dhe palosni skajin e poshtëm të rrobës nga brenda.

2. Kaloni mëngët përpara.

3. Palosni pjesën e përparme të trikos, duke palosur gjysmën drejt qendrës dhe pastaj tjetrën.

4. Pastaj palosni rrobat nga qafa në buzën e kthyer.

5. Mbështillni trikon duke e palosur me pjesën që keni kthyer në fillim.

6. Triko e palosur në mënyrë kompakte zë shumë pak hapësirë dhe mund të vendoset në një raft ose në një valixhe.

Si të palosni një grup veshjesh nga një T-shirt, pantallona, pantallona të shkurtra dhe çorape

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Vendosni këmishën në një sipërfaqe të sheshtë dhe drejtojeni atë, vendosni sipër pantallonat dhe pantallonat e shkurtra të palosura në gjysmë.

2. Palosni këmishën në mënyrë që pantallonat të jenë brenda.

3. Vendosni çorapet sipër, përballë njëra-tjetrës, me skajet nga jashtë.

4. Mbështillni artikujt e palosur, duke filluar nga qafa e këmishës.

5. Përfundoni rrotullën që rezulton me skajet e çorapeve.

6. Jeni të mrekullueshëm!

Si të palosni një peshqir

© Ideas in 5 minutes / Facebook

1. Vendosni peshqirin në një sipërfaqe. Palosni një skaj të shkurtër poshtë dhe vendosni anën e gjatë të peshqirit sipër në drejtim të qendrës së copës.

2. Përsëriteni të njëjtën gjë në anën e dytë të gjatë të peshqirit.

3. Mbështillni peshqirin.

4. Përfundoni rrotullën që rezulton me pjesën e peshqirit që keni kthyer më parë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here