3 Ushtrime për ta Ndryshuar Formën e Fytyrës Nëpërmjet Pozicionit të Gjuhës

0
8746
©Depositphotos.com

Një mjekër e dyfishtë formohet për shkak të gjenetikës, plakjes dhe shtimit të peshës. Por, siç rezulton, ka edhe një arsye tjetër: qëndrimi jo i duhur i gjuhës. Lajmi i mirë është se ju mund ta ndryshoni këtë tipar fizik.

Të rejat në moshë, me lëkurë të tendosur, mund të përmirësojnë në mënyrë dramatike konturin e fytyrës së tyre pas heqjes së dhjamit.

Ne kemi kuptuar se çfarë kemi bërë të gjithë gabim. Tani është koha për të korrigjuar qëndrimin e gjuhës tuaj dhe më në fund të formoniatë nofullën e mrekullueshme që do të mbani përgjithmonë.

Ajo që ne zakonisht e quajmë një “mjekër e dyfishtë” është plotësia që formohet nën mjekër. Të gjithë kemi pak yndyrë atje, dhe është normale. Sidoqoftë, muskujt tonë të platizmës, të cilët lidhin qafën me mjekrën, mund të dobësohen. Në këtë rast, më shumë yndyrë mund të grumbullohet, duke shkaktuar këtë plotësi të gushës.

Kjo yndyrë shtesë që formohet mbi platizmën nën mjekrën tonë quhet “dhjami para-platizmal” dhe është ajo që krijon mjekrën e dyfishtë.

©Depositphotos.com

Qëndrimi i dobët i gjuhës lëshon muskulin dhe fillon të formohet një mjekër e dyfishtë. Specialistët thonë se nëse mësojmë se si ta pozicionojmë gjuhën siç duhet, është e mundur të heqim mjekrën e dyfishtë dhe të përmirësojmë vijën e nofullës. Ndodh sepse pozicioni i saktë mban të gjithë strukturën e fytyrës.

Qëndrimi i saktë është që gjuha juaj gjithmonë të mbështetet në pjesën e sipërme të gojës, duke përfshirë pjesën e tretë të poshtme të saj. Ju mund të mësoni ta poziciononi atë në mënyrë korrekte duke bërë disa ushtrime dhe duke parë gjuhën të pushojë në mënyrë korrekte në fillim ndërsa mësoheni.

Ushtrimi 1

  • Vendosni majën e gjuhës në çatinë e gojës, menjëherë pas dhëmbëve të sipërm dhe shtypeni atë kundër qiellzës së fortë.
  • Tërhiqeni pjesën tjetër të gjuhës tuaj në drejtim të çatisë së gojës.
  • Mbyllni gojën dhe merrni frymë normalisht, dhe përpiquni ta mbani në këtë mënyrë gjatë gjithë kohës.

Ushtrimi 2

Nëse nuk mund ta bëni atë të mëparshmin, provoni këtë:

  • Thuaj tingullin, “N.” Ndërsa po e thoni, mbajeni. Qëndrimi që po mbani është i duhuri.
  • Thithni pjesën e pasme të gjuhës në qiellzë.
  • Vendosni pak presion në pjesën e prapme të gjuhës dhe sigurohuni që presioni të qëndrojë, duke drejtuar gjithçka lart.
  • Mbajeni aty në çdo kohë – kjo është sjellja e saktë. Kur harroni se si ta bëni, thoni përsëri tingullin “N”.

Ushtrimi 3

Këtu është një ushtrim tjetër për t’u praktikuar:

  • Merrni një copë të madhe çamçakëzi dhe filloni ta përhapni atë në të gjithë çatinë e gojës tuaj.
  • Filloni me pjesën e pasme të dhëmbëve dhe përhapeni atë mbrapa aq sa mund të shtyni brenda.
  • Kur të keni mbaruar, mund ta përtypni përsëri dhe pastaj të përsërisni të gjithë procesin e përhapjes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here