8 Shenja që Fytyra Juaj ka Filluar të Plaket më Shpejt se Ç’duhet

0
4608
© shutterstock.com

Ndërsa e pranojmë realitetin që lëkura jonë do të plaket me kalimin e kohës, është e mundur që shenjat e plakjes së lëkurës mund të shfaqen tashmë edhe gjatë të njëzetave tona.

Shumica e këtyre ndryshimeve fizike janë të padëmshme, por ato mund të na bëjnë të mos ndihemi rehat dhe madje të ndikojnë në besimin tonë. Duke ndryshuar stilin e jetës dhe zakonet tona sapo të zbulojmë shenjat e hershme të plakjes së lëkurës do të thotë që ne mund të shijojmë pamjen tonë rinore për më shumë kohë.

Ne dëshirojmë mbajmë lëkurën tuaj të shëndetshme dhe të mësojë se për çfarë duhet të kujdesemi për të ditur nëse lëkura jonë do të plaket herët.

Keni gunga të vogla në fytyrë.

Këto gunga të vogla quhen milia, të cilat janë gunga të vogla të bardha që zakonisht shfaqen rreth hundës dhe faqeve. Ato mund të zhvillohen kur lëkura jonë fillon të humbasë aftësinë e saj për shtresim. Përdorimi i tepërt i produkteve si kremrat steroide mund të bëjë që lëkura jonë të plaket më shpejt dhe të shkaktojë milinë.

Buzët tuaja po hollohen.

© depositphotos.com

Nëse vini re se buzët fillojnë të hollohen në të njëzetat, atëherë është e mundur që lëkura juaj po plaket më shpejt se normalisht. Arsyeja kryesore mund të jetë një rënie e kolagjenit në buzët tuaja. Mund të shkaktohet gjithashtu nga dehidrimi, ekspozimi i tepërt në diell dhe mungesa e vitaminës C.

Lëkura juaj dëmtohet lehtë.

Lëkura jonë gjithashtu mund të plaket më shpejt sesa mendojmë nëse kemi mavijosje që duket se shfaqen në mënyrë misterioze nga askundi. Kjo ndodh sepse lëkura jonë është bërë më e hollë se normalja, duke e bërë atë më të prirur për mavijosje dhe shërimin më të ngadaltë të plagës. Hidratimi i lëkurës shpesh mund të ndihmojë në parandalimin e kësaj.

Cilësia e lëkurës suaj rrudhoset shpejt.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ekspozimi i zgjatur në diell pa krem mbrojtës është një arsye kryesore pse kjo ndodh. Dëmtimi është për shkak të prishjes së elastinës, e cila lejon që lëkura jonë të shtrihet dhe të kthehet në pozicionin e saj normal. Ata që shpesh ngjyrimin artificial të lëkurës janë gjithashtu më të rrezikuar nga kjo.

Qepallat tuaja fillojnë të bien.

© depositphotos.com

Ju mund të duhet të ndaloni fërkimin e syve më shumë se zakonisht nëse vini re se qepallat tuaja fillojnë të bien. E njohur gjithashtu si ptosis, qepallat e rëna mund të ndodhin gjithashtu me përdorimin e shpeshtë të lenteve të kontaktit të ngurta ose mund të jenë një efekt i operacionit të syve.

Maja e hundës ka ndryshuar në formë.

© depositphotos.com

Për shumicën e njerëzve, një ndryshim në formën e hundës natyrshëm ndodh në të dyzetat. Fatkeqësisht, plakja e lëkurës për shkak të efekteve të dëmshme të diellit mund ta bëjë këtë të ndodhë më shpejt. Kjo mund të shkaktojë shqetësime për shumicën prej nesh. Fatmirësisht, procedurat moderne të rinoplastikës janë minimalisht invazive dhe kanë rezultate natyrore të qëndrueshme.

Shihni shumë nishane të kuqe në fytyrën tuaj.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Këto nishane të kuqe njihen gjithashtu si angioma të qershisë dhe zakonisht gjenden tek njerëzit më në moshë se 30 vjeç, me një dukuri të shtuar tek ata që janë mbi 40 vjeç. Këto njolla të kuqe nuk janë të dëmshme, por ka mundësi për ata që duan të heqin, si kriokirurgjia dhe me lazer.

Keni sy të fryrë që duket se nuk zhduken kurrë.

© depositphotos.com

Është e lehtë të anashkalosh këtë pasi zakonisht sytë e fryrë i konsiderojmë si një dukuri normale që fillon në të njëzetat tona dhe jo si një shenjë e plakjes së shpejtë të lëkurës.

Një arsye tjetër për krijimin e syve të fryrë, përveç mungesës së gjumit, është grumbullimi i lëngjeve rreth syve tanë. Një nga mënyrat për ta bërë atë të zhduket është të ndërpresim ushqimet e kripura nga dieta jonë për të parandaluar rritjen e mbajtjes së ujit në zonën e syve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here