Kjo Vajzë Provoi Makiazhin e Lirë Kundrejt të Shtrenjtit dhe Kjo është Ajo që Ndodhi

0
630
©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Kur bëhet fjalë për blerjen e produkteve të grimit, shumë gra besojnë se për shkak se një produkt është më i shtrenjtë, automatikisht është më i mirë.

A është kjo e vërtetë, dhe a kemi vërtet nevojë të hidhemi në gjërat më të çmuara?

Ne kemi vendosur të gjejmë një përgjigje për këtë dilemë duke krahasuar produkte të shtrenjta kozmetikë me homologët e tyre shumë të ngjashëm, por shumë më të lirë. Sigurisht, pyetja se si prestigji dhe markat e përshtatshme kozmetike ndikojnë në lëkurën tonë nuk u mor në konsideratë.

Qëllimi ynë ishte të kontrollonim nëse ishte e mundur të krijoni një pamje të bukur grimi pa harxhuar shumë para për produktet e bukurisë. Le të shohim.

Lëkura

©Depositphotos.com

Kozmetikë e lirë (në të majtë): Fondatina ka një strukturë kremi që duket shumë e lirshme. Nuk e lëmon lëkurën dhe për më tepër, e bën atë të ndihet e thatë. Skuqja i jep lëkurës një ton të pabarabartë dhe e bën fytyrën të duket portokalli.

Fondatinë – 7 dollarë,  blush- 6 dollarë.

Kozmetikë e shtrenjtë (në të djathtë): Fondatina fsheh shumë mirë të gjitha papërsosmëritë e lëkurës dhe është shumë e thjeshtë për tu përzier. E njëjta gjë mund të thuhet për skuqjen.

Fondatinë – 54 dollarë, blush – 43 dollarë.

Sytë

©Depositphotos.com

Kozmetikë e lirë (në të majtë): Cilësia e hijes së syve është mjaft e trashë. Rrëshqet pa probleme, nuk zbehet, rrudhet ose lëkundet. Lapsi aplikohet lehtësisht dhe ka një majë të mprehtë. Në përgjithësi, rimeli nuk është i keq, por mund të jetë pak si me copëza.

Toni i syve – 10 dollarë, lapsi i syve – 7,50 dollarë, rimeli – 9 dollarë.

Kozmetikë e shtrenjtë (në të djathtë): Hija e syve ka një strukturë të trashë dhe nuk rrudhoset. Lapsi i syve ndihet njësoj si ai i mëparshmi. Rimeli vazhdon pa probleme dhe pa grumbullime.

Toni i syve – 46 dollarë, lapsi i syve- 32 dollarë, rimeli – 29 dollarë.

Buzët

©Depositphotos.com

Kozmetikë e lirë (në të majtë): I kuqi i buzëve ka një përfundim margaritar dhe një aromë shumë të veçantë. Gjithsesi duket mjaft mirë.

I kuq buzësh – 8 dollarë.

Kozmetikë e shtrenjtë (në të djathtë): Ky buzëkuq është mat dhe ka një erë të këndshme. Sidoqoftë, ndihet mjaft e thatë gjë që e bën pak të vështirë zbatimin në mënyrë të barabartë.

I kuq buzësh – 35 dollarë.

Ky është rezultati përfundimtar

©Depositphotos.com

Duke parë fotot, ju mund ta keni të vështirë të dalloni ndryshimin midis produkteve të shtrenjta të përbërjes së syve dhe atyre të farmacive. Megjithatë, ndryshe nga fondatina e shtrenjtë, ajo e përdorur për makijazhin në të majtë e bën lëkurën të duket e yndyrshme.

Eksperimenti nuk do të kishte qenë i plotë nëse nuk do të kishim testuar produktet e bukurisë në situata të jetës reale. Për këtë qëllim, ne i kërkuam modeles tonë që së pari të shëtiste nën shi të rrallë dhe më pas të hante një mollë.

Testi i shiut

©Depositphotos.com

Kozmetikë e lirë (në të majtë): Megjithëse prodhuesi deklaroi se rimeli ishte i papërshkueshëm nga uji, ai dështoi në provë dhe rrodhi poshtë fytyrës së modeles.

Lapsi i syve ra gjithashtu. Fondatina nuk ndryshoi shumë. Ndoshta është sepse ishte pothuajse e padukshme edhe para testimit.

Kozmetikë e shtrenjtë (në të djathtë): Si lapsi ashtu edhe rimeli e kaluan me sukses testin e papërshkueshmërisë nga uji. Ata mbetën të përkryer akoma dhe nuk ranë. Hija e shtrenjtë e syve, ndryshe nga ajo e lira, u mblodh në rrudhat e qepallave. Lëkura u bë me shkëlqim.

Testi i mollës

©Depositphotos.com

Kozmetikë e lirë (në të majtë): Ngjyra e të kuqit të buzëve u zbeh pothuajse fare.

Kozmetikë e shtrenjtë (në të djathtë): Ngjyra filloi të venitet drejt qendrës së buzëve, por gjithsesi nuk dukej keq.

Përfundim

1. Produktet e shtrenjta të grimit nuk janë gjithmonë më të mira se sa homologët e tyre të lirë.

2. Kur blini kozmetikë, nëse zgjidhni se çfarë të spërkatni dhe ku të kurseni, është më mirë të provoni një fondatinë të mirë.

3. Meqenëse në foto ndryshimi midis grimit të shtrenjtë dhe të lirë nuk është aq i dukshëm, ju mund të përdorni produkte farmacie për t’u përgatitur për një fotosesion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here