5 Gjëra që Dhjami i Tepërt në Bark na i Sjell Prapa Derës

0
4203

Pavarësisht se ku shfaqen dhjamit në trupat tanë, ne gjithmonë shqetësohemi, veçanërisht kur është në formën e një fryrje në barkun tonë.

Nëse jeni një person madhësia e belit të të cilit e kalon masën e zakonshme ka mundësi që të keni një copë të madhe dhjami në bark. Sipas ekspertëve, kjo mund të jetë dëmtuese për shëndetin tuaj në afatlargët.

Ne i marrim seriozisht çështjet shëndetësore, kështu që mësuam gjithçka rreth rreziqeve të bartjes së dhjamit në bark dhe duam të ndajmë gjetjet tona me ju.

Ky artikull është vetëm për qëllime informative. Ju lutemi vizitoni një ekspert për të marrë këshilla profesionale.

Rrezik më i lartë i zhvillimit të diabetit

©Depositphotos.com

Kur mëlçia juaj është e mbuluar me ind yndyror si rezultat i dhjamit të tepërt të barkut, ajo nuk arrin të përpunojë sheqerin në gjak mjaftueshëm mirë. Kjo, nga ana tjetër, bllokon sheqerin në rrjedhën tuaj të gjakut në vend që ai të përpunohet nga mëlçia. Kjo mund të bëje që ju të keni një nivel më të lartë të sheqerit në gjak që mund të shkaktojë diabet.

Rrezik më i lartë i sindromës metabolike

©Depositphotos.com

Zhvillimi i sindromës metabolike është një rrezik me të cilin përballeni kur keni një bel të madh. Kur keni dhjamë në bark dhe një vijë të madhe të belit, mund të bëheni të prirur për zhvillimin e sëmundjeve të zemrës, diabetit dhe goditjeve në tru. Njerëzit me një faktor më të lartë rreziku tregojnë se janë më të prirur ndaj ndonjë prej sëmundjeve të përmendura më sipër.

Rrezik më i lartë për sëmundje të rënda

©Depositphotos.com

Një studim i ri tregon se një lloj proteine e çliruar nga dhjami i barkut mund të kthejë qelizat jo kancerogjene në ato kancerogjene, duke rezultuar në rritje të tumorit.

Rrezik më i lartë i sëmundjeve kardiovaskulare

©Depositphotos.com

Është provuar që qelizat dhjamore të organeve të brendshme në bark mund të prodhojnë proteina që janë të afta të ngushtojnë enët e gjakut, të cilat mund të rezultojnë në presion të lartë të gjakut. Gjithashtu, këto proteina mund të shkaktojnë bllokimin e arterieve, duke e bërë atë të prekshme nga goditjet në tru dhe sulmet në zemër.

Prirje për të patur probleme mendore

©Depositphotos.com

Sipas një studimi, gratë me një sasi të madhe dhjami në bark kanë 3 herë më shumë gjasa të zhvillojnë çrregullime mendore. Kjo kryesisht shkaktohet nga dhjami i organeve të brendshme, një bark i thellë ose dhjam i barkut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here