Çdo Natë Miliona Baktere Bëjnë Feste në Fytyrën Tuaj, dhe ka Arsye Përse

0
1167
©Depositphotos.com

Gjatë gjithë kësaj kohe, ne kemi ndarë lëkurën tonë me marimangat mikroskopike që kanë qenë atje për breza të tërë. Mund të tingëllojë e pamundur në fillim, por këto marimanga bënë një shtëpi në fytyrat tona menjëherë pasi kemi lindur.

Është zbavitëse se si, në një farë mënyre, ne vërtet përfitojmë prej tyre, por duhet të jemi gjithmonë të vetëdijshëm për të gjitha faktet në lidhje me këto marimanga para se të vendosim nëse janë të padëmshme apo jo.

Ne u habitëm nga këto marimangat e fytyrës dhe ne duam të ndajmë atë që kemi mësuar rreth tyre me të gjithë ju.

Ato transmetojnë ADN të rëndësishme nga e kaluara jonë.

© 21150 / pixabay.com, © Alan R Walker / Wikimedia Commons

Këto marimanga kanë bashkëjetuar me ne gjatë gjithë evolucionit njerëzor dhe ato që gjenden në fytyrat njerëzore në të vërtetë janë të lidhura me paraardhësit tanë. Ndërsa ne kemi evoluar dhe migruar rreth tokës, marimangat gjithashtu duhet të udhëtonin me ne.

Pra, për shkak të kësaj, shkencëtarët mund të zbulojnë se ku kanë jetuar paraardhësit tanë duke hulumtuar këto marimanga.

Ka 2 baktere në vetëm një shesh prej 3 centimetrash të lëkurës.

Ekzistojnë 2 lloje marimangash që jetojnë në lëkurën tonë dhe njëra prej tyre jeton në fytyrat tona. Ato jetojnë në pjesë vaji, të yndyrshme të lëkurës dhe përdorin vajrat dhe qelizat. Studiuesit gjithashtu kanë zbuluar se ekzistojnë 2 marimangash që jetojnë në 3 centimetra katrorë të lëkurës.

Ata duan të zvarriten në errësirë ​​dhe duket se ato ndalojnë së lëvizuri kur ka ndonjë dritë të ndritshme. Dhe zakonisht, nata është koha kur ato bashkohen. Sapo të bëhet kjo, vendosin vezë në poret e lëkurës ose në gjëndrat e flokëve.

Ato mund të shkaktojnë rosacea ose skuqje në fytyrë.

© Rick Hawkins / FreeImages

Marimangat që jetojnë në fytyrat tona janë të padëmshme. Sidoqoftë, gjërat mund të ndryshojnë nëse numri rritet dhe shkakton rosacea, e cila është skuqje në pjesë të veçanta të fytyrës.

Njerëzit me sistem të dobët imunitar dhe probleme të lëkurës janë në rrezik më të madh për të zhvilluar simptoma. Nëse kjo ndodh, një mjek mund të përcaktojë dhe të përshkruajë ilaçe në përputhje me rrethanat.

Një numër i vogël i marimangave të fytyrës në të vërtetë mund të jenë të dobishme.

© shutterstock.com

Shumica e rasteve të marimangave nuk shkaktojnë simptoma. Ato mund të kenë jetuar për javë të tëra në fytyrën tuaj, madje pa e vërejtur ndonjëherë. Në fakt, në sasi të vogla, këto lloje marimangash mund të jenë të dobishme për lëkurën tuaj. Kjo sepse ato heqin lëkurën e tepërt të vdekur.

Shenjat që ju duhet të kujdeseni për bakteret e fytyrës

© shutterstock.com

Meqenëse një numër i vogël i marimangave nuk ka gjasa të shkaktojë ndonjë problem ose simptomë, nuk ka nevojë të shqetësoheni për këtë. Sidoqoftë, nëse një infektim i madh i marimangave ndodh në fytyrën tuaj, gjëja e parë që mund të vini re është një vrazhdësi e lëkurës.

Sidoqoftë, simptoma të tjera, si ndjesia e djegies, rritja e ndjeshmërisë së lëkurës, skuqja, lëkura me luspa ose kruajtje ose ekzema mund të jenë të gjitha shenja të marimangave të fytyrës. Në këtë rast, është më mirë të kontrolloheni nga një dermatolog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here