Si të Gjeni Masën Tuaj Fiks Kur Bleni Rroba në Internet

0
3634
©Depositphotos.com

Edhe nëse e dini madhësinë e veshjes tuaj, përsëri mund të zbuloni se porosia juaj në internet është disi e papërshtatshme.

Kjo mund të jetë sepse çdo dyqan përdor matje të ndryshme për madhësitë e tyre S, M dhe L. Pra, është më mirë të pajiseni me më shumë njohuri dhe këshilla për t’u siguruar që blerja juaj e ardhshme në internet nuk kthehet në një makth të politikave të kthimit.

Për t’ju ndihmuar të shmangni blerjen e gabuar në madhësi ne kemi mbledhur disa këshilla të rëndësishme për ju që t’i ndiqni në të ardhmen.

Përdorni kartmonedha ose letër printeri për të matur belin tuaj.

©Depositphotos.com

Vendosni shiritat e parave ose letrës së printerit rreth belit tuaj dhe bëni një ekuacion të shpejtë matematikor. Matni sa centimetër është një fletë leku dhe atë masë shumezojeni për aq sa fletë lekësh keni vendosur rreth belit.

Nëse përdorni letër printeri A4, atëherë kësaj here shumëzoni numrin e copave të letrës që përdorni me madhësinë e letrës.

Blini rroba sipas stilit dhe siluetit tuaj.

©Depositphotos.com

Kjo mund t’ju ndihmojë të merrni rroba të përshtatshme, pa i provuar. Kjo kryesisht sepse rrobat që kanë formë, si xhaketa, varen nga shumë matje të sakta. Për të qenë shumë i sigurt, një fund i hapur ka nevojë vetëm për një matje të belit sepse nuk i përqafon ijet.

Ju mund të kontrolloni shpejt dollapin tuaj për të parë se çfarë stili vishni më shpesh dhe në cilat madhësi. Kjo do të jetë atëherë silueta që do të jetë më e sigurt për ju që të blini në internet.

Bëni matjet tuaja

©Depositphotos.com

Njohja e madhësisë tuaj është e dobishme për të blerë pantallona në internet sepse do të dini se sa e gjatë është këmba juaj nga bigëzimi deri në fund të hapjes së këmbës së pantallonave. Ju mund ta kuptoni duke kërkuar që dikush të masë këmbën tuaj të brendshme nga maja e bigëzimit tuaj deri në bazën e kockave të kyçit të këmbës. Sigurohuni që jeni duke qëndruar drejt dhe se këmbët tuaja janë të hapura në gjerësinë e belit.

Gjeni madhësinë e belit tuaj

©Depositphotos.com

Gjatësia e belit të gjithsecilit është e ndryshme, kështu që për të ditur se ku mund ta gjeni tuajin duhet të përkuleni në njërën anë dhe të gjeni rrudhjen natyrale të belit tuaj. Matja nga pika ku është rrudhja juaj do t’ju japë madhësinë e belit tuaj. Sigurohuni që të mos e shtrëngoni shumë shiritin matës duke e lënë pak të lirshëm.

Njihni matjen tuaj të rrethit.

©Depositphotos.com

Gjetja e matjes së belit tuaj në pjesën e poshtme të trupit është veçanërisht e dobishme për leotard dhe pantallona të bëra me porosi. Lidhni një fije rreth vijës tuaj para se të kaloni masën e shiritit midis këmbëve tuaja nga pjesa e përparme në pjesën e pasme. Sigurohuni që po e mbani masën e shiritit në përputhje me vijën e belit. Mbërtheni shiritin në pjesën e përparme dhe shënoni matjen – kjo është gjysma e belit tuaj.

Për të matur barkun tuaj të plotë, atëherë bëni të njëjtën gjë, por këtë herë mateni nga mbrapa përpara, duke filluar nga vija e belit tuaj. Mund të jetë e dobishme që dikush të ju ndihmojë në këtë pjesë.

Njihni madhësinë e bustit tuaj.

©Depositphotos.com

Matni nën gjoksin tuaj dhe rreth pjesës më të plotë të bustit tuaj. Është e rëndësishme ta mbani masën e shiritit të qetë dhe mos e shtrëngoni shumë. Ju do ta dini kur e mbani shumë ngushtë kasetën kur busti juaj po del mbi kasetë. Një matje e ngushtë do të thotë një veshje e ngushtë.

Matni gjërësinë rreth kofshëve

©Depositphotos.com

Kjo është një matje shumë e zakonshme që na duhet për shumë nga rrobat tona, dhe kur e kuptojmë gabim mund të jetë katastrofike. Për ta matur këtë vetë do të duhet të regjistroni pjesën më të plotë të ijeve dhe pjesës së pasme. Thjesht sigurohuni që këmbët tuaja të jenë së bashku dhe të lini shiritin matës mjaft të lirshëm, në mënyrë që madhësia e veshjes tuaj të mos jetë shumë e vogël.

Merrni shënim markat që keni blerë më parë.

© Depositphotos.com

Mund të jetë një ide e mirë të mbani shënime për shitësit me pakicë me të cilët keni blerë, madhësitë tuaja dhe sa ju përshtaten. Kjo do të thotë që kur të gjeni një markë, një stil ose një prerje që është perfekte për ju do të jeni në gjendje ta gjeni përsëri lehtësisht. Pasi të dini prerjen dhe përshtatjen e markës specifike, mund të hiqni madhësitë e etiketave.

Për shembull, nëse busti juaj është më i plotë se ijët dhe pjesa e pasme, atëherë mund të tërheqni vëmendjen diku tjetër duke përdorur prerjen. Një fustan me qafë V ose një bluzë me rripa mund të zvogëlojë figurën tuaj dhe është hije për buste më të plota.

Gjithmonë kontrolloni tabelat e madhësive të dyqanit.

©Depositphotos.com

Të gjithë e kemi pasur atë moment kur dalim masa M në një dyqan dhe XL në një tjetër. Të gjitha dyqanet kanë madhësi të ndryshme për S, M, L etj., Prandaj është e rëndësishme të kontrolloni tabelën e tyre të madhësive përpara se të blini ndonjë gjë. Pasi të dini të gjitha matjet tuaja, nuk do të duhet të pyesni nëse Large është mjaftueshëm e madhe për ju.

Lexoni vlerësimet e klientëve për masat e produkteve të dyqanit.

©Depositphotos.com

Edhe nëse dyqani ka tabelën e vet të përmasave, përsëri mund të zbuloni se ato janë mashtrues dhe në të vërtetë të pasaktë. Gjithmonë kontrolloni komentet për çështjet e madhësisë për të parandaluar ndonjë gabim të bezdisshëm në madhësi. Këshillohet gjithashtu të kontrolloni komentet kur bëni pazar në internet për t’u siguruar që nuk është një mashtrim ose humbje kohe.

Matni veten me rroba të pa mbushura.

©Depositphotos.com

Kur bëni matjet tuaja, është e rëndësishme që të vishni ndërresat e duhura. Nëse regjistroni madhësitë tuaja të veshur me xhinse ose një sytjena të mbushura, atëherë mund të merrni lehtësisht matje që janë një ose 2 madhësi më të mëdha se madhësia aktuale e veshjes tuaj. Për këtë arsye, duhet të vishni material minimal për të marrë matjet më të sakta.

Gjeni një rrobaqepëse lokale.

©Depositphotos.com

Nëse, në fund të fundit, zbuloni se porosia juaj nuk përshtatet në mënyrë të përsosur, atëherë gjurmoni rrobaqepësen ose rrobaqepësin tuaj lokal. Ata do të jenë në gjendje të personalizojnë në mënyrë të përsosur veshjen tuaj. Pasi të keni bërë matjet tuaja, mund t’i çoni tek rrobaqepësja ose rrobaqepësi për t’i rregulluar me saktësi dhe më pas t’i merrni disa ditë më vonë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here