4 Shenja që i Pastroni Dhëmbët Shumë Fort

0
223
©Depositphotos.com

Disa njerëz mendojnë se për të hequr pllakat e krijuara në dhëmbët e tyre, ata duhet t’i lajnë dhëmbët shumë. Sidoqoftë, kjo është larg nga e vërteta pasi pllaka është aq e butë, sa mund ta hiqni një cope.

Arsyeja për të cilën keni nevojë për një furçë dhëmbësh është thjesht sepse një copë nuk mund të arrijë në të gjitha cepat e gojës tuaj. Pra, nuk keni nevojë për shumë presion, por për një furçë të plotë kudo rreth gojës.

Ne dëshirojmë t’ju paralajmërojmë për 4 shenjat më të zakonshme të pastrimit të tepërt së bashku me 4 mënyra efektive për të adresuar problemin.

Mishrat e dhëmbëve tuaj kanë filluar të tërhiqen.

©Depositphotos.com

 

Secili nga dhëmbët tanë mbrohet nga smalti, i cili mund të dëmtohet rëndë nga larja e tepërt me furçë. Dhe duke dëmtuar smaltin, mishrat e dhëmbëve tanë mund të fillojnë të tërhiqen, duke i ekspozuar rrënjët e dhëmbëve tanë ndaj një rreziku të madh.

Nëse dhëmbët tuaj arrijnë atë pikë, mund t’ju duhet të shtoni mbushje, kanale rrënjësore, apo edhe të vendosni dhëmbë që nuk janë më të shëndetshëm. Sipas dentistëve, rreth 10% -20% e popullsisë në të gjithë botën i kanë dëmtuar mishrat e dhëmbëve për shkak të furçimit të tepërt.

Dhëmbët tuaj janë shumë të ndjeshëm.

© Shutterstock.com

Ngjashëm me mishrat e dhëmbëve që tërhiqen, dhëmbët mund të bëhen të ndjeshëm kur smalti pastrohet. Është thjesht sepse rrënjët e dhëmbëve tuaj janë lënë të pambrojtur dhe, prandaj, nervat e tyre janë goditur rëndë.

Nëse e ndjeni shumë të vështirë të pini pije shumë të nxehta ose shumë të ftohta dhe të kafshoni ushqim të fortë, atëherë duhet të vizitoni mjekun tuaj. Ju gjithashtu duhet të filloni të lani dhëmbët në një mënyrë më të qetë dhe të butë.

Fijet e furçës tuaj të dhëmbëve duken të konsumuara.

© s0_0k / reddit

Gërryerja e furçës së dhëmbëve është shkaku më i zakonshëm i gërryerjes së dhëmbëve, që do të thotë se shumë njerëz i lajnë dhëmbët në mënyrë të gabuar. Kjo ndosh sepse ata lahen shumë fort ose përdorin furça dhëmbësh me qime të forta, dhe kjo dëmton dhëmbët. Pra, nëse furça juaj e dhëmbëve duket se duhet të zëvendësohet çdo disa javë, atëherë ju po e përdorni atë me shumë forcë. Po, ju duhet ta zëvendësoni atë çdo 3-4 muaj, por gjithsesi duhet të duket mjaft e shëndetshme.

Dhëmbët pranë mishrave nuk janë shumë të ndritshëm ose me shkëlqim.

©Depositphotos.com

Arsyeja që dhëmbët janë pak më të errët nën mishrat e dhëmbëve është se ato nuk mbrohen nga asnjë smalt. Kjo është arsyeja pse kur mishrat e dhëmbëve fillojnë të tërhiqen, dhëmbët që shfaqen nga poshtë janë më të verdhë ose me ngjyrë të errët. Pa smalt për t’i mbrojtur, ata janë të ekspozuar ndaj të gjitha llojeve të mikrobeve dhe baktereve. Kështu, problemi shkon edhe më thellë, duke komprometuar të gjithë shëndetin e dhëmbëve tuaj.

ZGJIDHJET

Përdorni një furçë dhëmbësh me fije të buta.

©Depositphotos.com

Nuk është vetëm shpejtësia me të cilën ju lani dhëmbët, por edhe cilësia e furçës së dhëmbëve ajo që dëmton dhëmbët tuaj. Zgjedhja e qimeve të buta është hapi i parë, atëherë duhet të rishqyrtoni metodën tuaj të larjes. Ju duhet ta mbani furçën tuaj të dhëmbëve në një kënd prej 45 gradë dhe të filloni të pastroni butësisht para dhe mbrapa. Mund të provoni ta mbani me dorën tuaj jo-dominante, kështu që presioni që aplikoni të ulet.

Përdorni një furçë dhëmbësh elektrike.

© ericman93 / reddit, © pdmcmahon / reddit

Një tipar i mrekullueshëm i shumë furçave të dhëmbëve është se ato ju njoftojnë kur ushtroni shumë presion. Drita mbi të do të ndryshojë nga jeshile në të kuqe dhe do të fillojë të bëjë një zhurmë të ndryshme, të ngjashme me një alarm. Kështu që ju duhet të siguroheni që gjatë përdorimit të furçës, drita të mbetet e gjelbër, duke ju bërë të ditur se si të aplikoni sasinë e duhur të presionit.

Sidoqoftë, jo të gjitha furçat e dhëmbëve elektrikë e kanë këtë sensor, që do të thotë se së pari duhet të kontrolloni kutinë.

Mbajeni furçën tuaj të dhëmbëve me vetëm 3 gishta.

©Depositphotos.com

Mbajtja e furçës së dhëmbëve si një stilolaps do t’ju ndihmojë të aplikoni presionin e duhur në dhëmbët tuaj. Kjo ndodh sepse ju lehtë mund të kontrolloni forcën që po vendosni në dorën tuaj. Përkundrazi, kur mbani furçën e dhëmbëve me grusht, lehtë mund të humbni gjurmët e forcës dhe furçës suaj. Nuk është presioni që do të pastrojë dhëmbët tuaj – fijet duhet të jenë në gjendje të futen midis të gjithë dhëmbëve, duke hequr pllakën dhe bakteret e tjera.

Sigurohuni që pasta juaj e dhëmbëve të mos jetë shumë gërryese.

© WERBUNGJABITTE / reddit, © mogillicious / reddit

Ne kemi nevojë që pasta jonë e dhëmbëve të jetë mjaftueshëm gërryese në mënyrë që të bëjë punën e saj dhe të pastrojë dhëmbët tanë siç duhet. Sidoqoftë, pasta me veti gërryese të larta bën më shumë se kaq dhe heq smaltin nga dhëmbët tanë.

Në vend që të lexoni etiketat dhe të kërkoni për të parë se sa përbërës janë gërryes, ekziston një truk tjetër që mund të përdorni.

Thjesht merrni një copë fletë metalike dhe fërkoni një sasi të vogël të pastës tuaj të dhëmbëve në të. Më pas shpëlajeni me shumë ujë dhe shikoni nëse ka mbetur ndonjë gërvishtje në fletë metalike. Numri i gërvishtjeve do të tregojë sa gërryes është pasta e dhëmbëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here