10 Gjëra që Nuk Duhet t’ua Lejoni të Tjerëve

0
227
©Depositphotos.com

Ekziston një mendim i tillë si: Njerëzit ju trajtojnë pikërisht ashtu siç i lejoni që ta bëjnë. Dhe kjo është kryesisht e vërtetë.

Ne kemi përpiluar një listë të gjërave që nuk duhet t’i lejoni të tjerët të bëjnë, përndryshe jeta juaj rrezikon të ndryshojë shumë.

© JackyBrown / depositphotos.com

Ju keni turp për pamjen ose preferencat tuaja. Me këtë nuk po flasim për kodin e veshjes ose rregullat e mirësjelljes – ju duhet t’i respektoni ato. Por nëse dikush i lejon vetes të flasë negativisht për rrobat tuaja, pamjen ose zgjedhjen e një partneri, atëherë ju lutemi mos filloni të shfajësoheni furishëm. Ju nuk jeni fajtorë për asgjë dhe nuk i detyroheni asgjë askujt. Mos harroni se ata njerëz që nuk merren me jetën e tyre ngjiten në jetën e dikujt tjetër.

© JackyBrown / depositphotos.com

Ju jeni të detyruar të zgjidhni midis karrierës tuaj dhe jetës tuaj personale. Mjerisht, kjo ndodh shumë shpesh – si në punë ashtu edhe në familje. Sidoqoftë, shumë njerëz i kombinojnë në mënyrë të përsosur këto zona dhe madje gjejnë kohë për hobi dhe argëtim. Nuk ka ligj që do t’ju detyrojë të hiqni dorë nga familja juaj në favor të punës dhe anasjelltas. Prandaj, nuk keni nevojë t’i nënshtroheni presionit të punëdhënësit ose të afërmve tuaj dhe t’i kushtoni gjithë kohën tuaj vetëm një profesioni.

©Depositphotos.com

Çdo gjë në botë është e paracaktuar për ju. Është e mundur që nëna dhe babi ta dinë këtë më mirë se ju, edhe nëse tashmë jeni prindër vetë. Por kjo nuk u jep atyre të drejtën të ju imponojnë me zgjedhjen e tyre, edhe nëse duket se është më e suksesshmja. Kjo është jeta juaj, dhe ju vetë duhet të bëni zgjedhjen përfundimtare, dhe gabimet që janë të pashmangshme do të jenë gjithashtu tuajat. Në fund, është më mirë të jesh një projektues i lumtur, megjithëse jo shumë i famshëm, sesa një avokat i pasur që nuk del nga depresioni.

© JackyBrown / depositphotos.com

Marrëdhënie që ju mbajnë të pakënaqur. Dikush dikur bëri shaka, “Ti qan gjatë gjithë kohës për shkak të marrëdhënies tënde. Pra, me kë po qëndron – me një person apo një qepë? “Ne nuk ju nxisim që menjëherë të ndaheni me atë që ju hidhëron. Por nëse jeta juaj pa këtë person bëhet më e lehtë sesa me të, atëherë ndoshta duhet të mendoni se pse të vazhdoni ta duroni atë.

©Depositphotos.com

Gënjim i vazhdueshëm. Ju nuk duhet të bëni “syrin qorr” nga gënjeshtrat sistematike nga ana e ndonjë familjari, miqve ose bashkëshortëve. Nëse vendosni të mbani një marrëdhënie me gënjeshtar/e, atëherë tregojini atij/asaj që ju dini gjithçka, por mos veproni si gjykatës/e. Nuk është shqetësimi juaj për të korrigjuar këtë person, ai duhet ta bëjë atë vetë, ju vetëm mund të ofroni mbështetje.

© funwayillustration / depositphotos.com

Qëndrim mosrespektues në punë. Fatkeqësisht, shumë njerëz janë të detyruar të durojnë sjellje mosrespektuese nga punëdhënësi ose kolegët e tyre. Nëse e gjeni veten në një situatë të ngjashme, atëherë pyesni veten, a keni vërtet nevojë për këtë punë për të duruar poshtërimin e përditshëm ose për të bërë diçka falas që nuk është as përgjegjësia juaj. Mos hezitoni të luftoni për të drejtat tuaja dhe mos kini frikë të luftoni kolegët, zhvillimi i të cilëve mbetet në nivelin e ngacmuesit në shkollë.

© prettyvectors / depositphotos.com

Kontroll i vazhdueshëm. Nëse dikush kontrollon çdo hap tuajin, qofshin prindërit, miqtë apo partneri, atëherë kjo nuk është aspak dëshmi e kujdesit të tyre për ju. Çdo person duhet të ketë hapësirë të lirë, dhe marrëdhëniet janë të pamundura pa besim reciprok. Nëse e lini situatën të marrë rrjedhën e saj, atëherë kontrolli mund të zhvillohet në një tirani të vërtetë.

© inspiring.vector / depositphotos.com

Qortimet për mospërputhjen me “idealin“. Në fakt, nuk ka njerëz idealë. Pothuajse të gjithë mund të kenë imazhin e një “fëmije ideal”, “burri të vërtetë” ose “vajze të ëndrrave” në kokën e tyre, kjo nuk i jep askujt të drejtë të qortojë të dashurit e tyre për mospërputhjen me idealet.

Mos ndiqni shembullin e atyre që kërkojnë me këmbëngulje që të ndryshoni stilin e flokëve ose të ndërtoni muskuj. Ndryshimet tuaja nuk janë një garanci që ata do t’ju duan më shumë – dashuria, meqë ra fjala, nuk ka pse të fitohet, dhe kërkesat ndaj jush mund të bëhen më absurde me kalimin e kohës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here