10 Gjëra të Rëndësishme që Prindërit Duhet t’ia Mësojnë Djalit të Tyre që të Bëhet një Burrë i Mirë

0
461
©Depositphotos.com

Duke u rritur, ka disa gjëra të rëndësishme që një djalë duhet të dijë, siç është maskuliniteti toksik.

Një prind ka fuqinë t’i tregojë djalit të vet se nuk ka përkufizime të ngurta të të qenit burrë, dhe ata mund ta mësojnë atë të flasë për emocionet e tij. Duke e ndihmuar atë të ketë një marrëdhënie të shëndetshme me emocionet e tij dhe të dëgjojë instinktet e tij, mund të përmirësojë cilësinë e jetës dhe lumturinë e një njeriu.

Ne kemi hulumtuar disa nga gjërat më të rëndësishme që bijtë tanë duhet të dinë.

Si të pranoni humbjen

©Depositphotos.com

Të dish kur të pranosh humbjen pa egon dhe krenarinë që të pengon mund t’i shpëtojë një djali shumë dhimbje. Largimi nga disa lloje të konfrontimeve nuk konsiderohet si veprim frikacak, por më tepër një tregues i të qenit një njeri i fortë. Kjo është një aftësi thelbësore për t’i mësuar bijtë tanë sepse është mjaft e rëndësishme të tregojmë respekt dhe hir, veçanërisht kur përballemi me humbjen.

Është në rregull të mos jesh i fortë gjatë gjithë kohës

©Depositphotos.com

Si prind, është e rëndësishme t’i mësojmë djemtë tanë për maskulinitetin toksik që në moshë të re. Kjo do të thotë që ata nuk duhet të fshehin ndjenjat e tyre të vërteta dhe të kenë gjithmonë një fytyrë të guximshme. Kjo thjesht nuk e bën atë më pak burrë nëse qan për një film të trishtuar. Në fakt, studimet kanë treguar se maskuliniteti toksik mund të ketë një efekt të madh në shëndetin e tij mendor dhe lumturinë në jetë.

Si të pranojnë gabimet e tyre

©Depositphotos.com

Në vend që të kalojë jetën duke pretenduar se di gjithçka dhe ka gjithmonë të drejtë, ai mund të rritet si njeri që pranon dështimet e tij. Një prind mund të tregojë se sa të rëndësishme janë gabimet në jetë dhe se të gjithë rritemi prej tyre.

Askush nuk është i përsosur, kështu që nuk ka kuptim që ai të jetë shumë i ashpër me veten në lidhje me dështimet e tij. Në fakt, një studim tregon se pranimi i gabimeve tona ka përfitime pozitive.

Është në rregull t’i drejtoheni prindërve tuaj për ngushëllim dhe këshilla

©Depositphotos.com

Është shumë e rëndësishme që një djalë të dijë se mund t’i drejtohet nënës dhe babait të tij kur ka nevojë për mbështetje. Si prindër, kjo është diçka që ne mund ta zhvillojmë me të ndërsa rritet, duke i dhënë atij një hapësirë të sigurt për të shprehur veten pa asnjë gjykim. Ai duhet ta dijë se kërkimi i ndihmës nuk do ta bëjë atë më pak burrë. Në fakt, kjo tregon trimërinë e tij për t’u hapur dhe për të qenë i ndjeshëm.

Të mos tregojnë rreth lidhjeve të dashurisë

©Depositphotos.com

Një gjë e rëndësishme që çdo djalë duhet të mësojë është respektimi i privatësisë së të tjerëve. Kjo përfshin të dish kur nuk duhet të ndash informacion dhe të mburresh për një vajzë duke treguar mesazhe dhe imazhe private që ajo ndau me të.

Prindërit mund t’i tregojnë djalit të tyre se si të tregojnë respekt për femrat me të cilat takohen dhe si t’i trajtojnë ato në mënyrë korrekte. Jeta private mes tij dhe të dashurës së tij nuk është diçka e lezetshme për tu mburrur.

Si të tregojnë respekt ndaj grave

©Depositphotos.com

Aftësia për të dëgjuar dhe respektuar gratë është një aftësi e rëndësishme për çdo burrë. Mësimi i djemve tanë të mos supozojnë thjesht se çdo vajzë është e interesuar në mënyrë romantike për ta, do t’i ndihmojë ata të bëhen më të mirë në lidhje me gratë përreth tyre. Çdo burrë duhet të respektojë fjalën “jo” dhe ta dijë se edhe nëse ajo nuk është e sigurt, ai duhet ta dijë se është ende një jo.

Si të pastrojnë vetë

©Depositphotos.com

Edhe pse mund të jetë pak stereotip se burrat janë të çrregullt dhe nuk bëjnë punë në shtëpi, shpesh mund të jetë e vërtetë. Ëtshtë e rëndësishme të jeni të pastër dhe të rregullt, veçanërisht nëse ndani hapësirë me një partner.

Është e rëndësishme që nënat të sigurohen që po i rrisin duke mësuar se si të bëjnë punët e shtëpisë dhe ta mbajnë dhomën e tyre të rregullt. Mësimi për ta mbajtur shtëpinë të pastër së bashku do ta ndihmojë djalin më vonë.

Si të ndjekë zërin e tij të brendshëm në vend që të jetë i ndjeshëm ndaj presionit të bashkëmoshatarëve

©Depositphotos.com

Ne të gjithë përfitojmë nga dëgjimi i instinkteve tona dhe zërit të brendshëm. Një djalë që mëson nga prindërit e tij se si të besojë dhe vlerësojë mendimet e tij të brendshme, mund të kalojë nëpër jetë me vetëbesim dhe besim të mirë. Në vend që të ndjekë turmën dhe të bëjë gjëra me të cilat nuk ndihet rehat, ai do të zhvillojë integritetin dhe do të ketë forcën për të thënë jo.

Si të keni aftësi të mira përballuese

©Depositphotos.com

Kur jemi të stresuar, të gjithë mund të bëjmë dhe të themi gjëra për të cilat do të pendohemi më vonë. Është e rëndësishme t’i mësojmë djemtë tanë se si të menaxhojnë shëndetshëm stresin e tyre. Krijimi i stresit nga njerëzit që janë të rëndësishëm për të mund të prishë marrëdhëniet e tij dhe të bëjë të dashurit e tij të ndihen të frikësuar. Mësimi i tij për të kontrolluar dhe komunikuar emocionet e tij mund të sjellë shumë lumturi në jetën e tij.

Të mos lejojë që një vajzë të hyjë mes miqësive të tij

©Depositphotos.com

Miqësitë e forta janë shumë të rëndësishme për shëndetin dhe lumturinë e bijve tanë. Si prindër, ne duhet të inkurajojmë këto miqësi të shëndetshme. Një vajzë që hyn mes tij dhe miqve të tij mund të jetë një flamur i kuq, pasi ajo mund të manipulojë dhe kontrollojë duke e shkëputur atë nga ata që janë pranë tij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here