7 Mënyra Për t’iu Përgjigjur Dikujt që të Kujton Vazhdimisht se je Single

0
83
©Depositphotos.com

Shumë gra që kanë bërë arritje në vendin e tyre të punës e gjejnë veten beqare. Ato priren të fajësojnë veten për mos gjetjen e “gjysmës tjetër” të tyre dhe lejojnë që turpi t’i pushtojë.

Ato janë mësuar të dëgjojnë pyetje të tilla si pse janë ende beqarë dhe pse po tregohen egoistë dhe nuk po qetësohen. Injorimi i këtyre pyetjeve do të ishte i mahnitshëm, por gjithashtu do të ishte më mirë të ktheheshit dhe t’u tregoni njerëzve se nuk mund t’ju thonë se çfarë të bëni.

Ne dëshirojmë t’ju japim disa këshilla se si të flisni me dikë që ka ndërmend të ju turpërojë për statusin tuaj si beqar.

Devijoni pyetjen për të treguar se sa mirë po shkon karriera juaj.

©Depositphotos.com

Nëse një anëtar i familjes po ju bën presion për statusin tuaj, nuk keni nevojë të jeni mbrojtës. Qëndroni në anën pozitive të gjërave dhe thjesht ndryshoni temën në diçka që ju bën shumë të lumtur për momentin. Puna juaj mund të jetë duke shkuar mirë dhe rrethi juaj i miqve mund të jetë i kënaqshëm. Pra, flisni për ato gjëra që ju japin gëzim dhe shmangni përgjigjen ndaj komenteve negative edhe më negativisht.

Përshkruani mënyrën tuaj të të menduarit, por mos mbroni zgjedhjet tuaja.

©shutterstock

Krijimi i justifikimeve për zgjedhjet tuaja mund të nënkuptojë që, thellë brenda jush, nuk jeni aq të lumtur sa thoni se jeni. Por, ndonjëherë njerëzit ju turpërojnë, ju mbushin me pasiguri dhe ju shtyjnë të mbani një qëndrim mbrojtës. Në vend që ta bëni këtë, ju mund të ruani qetësinë tuaj dhe të shpjegoni këndvështrimin tuaj. Tani, nuk keni nevojë t’i shpjegoni dikujt zgjedhjet tuaja në detaje, por thjesht jepni atyre një përmbledhje të besimeve tuaja.

Jennifer Aniston ka thënë në të kaluarën se, “Ne jemi të plotësuara me ose pa një bashkëshort, me ose pa një fëmijë. Ne nuk kemi nevojë të jemi të martuar ose nëna që të jemi të plotësuara. Ne duhet të përcaktojmë “lumturisht përgjithmonë” për veten tonë. Le ta marrim atë vendim për veten dhe për gratë e reja në këtë botë që na shikojnë si shembuj. ”

Pyetini ata drejtpërdrejt nëse janë xhelozë.

©Depositphotos.com

Ekziston një keqkuptim se vetëm beqarët mund të jenë xhelozë për çiftet. Sidoqoftë, jo të gjithë çiftet janë të lumtur në bashkimin e tyre dhe mund të jenë xhelozë për statusin tuaj beqar. Pra, ndoshta ata po bëjnë disa përpjekje për t’ju bërë të ndiheni keq nga zilia e pastër për gjërat që mund të shijoni ndërsa jeni beqarë. Nëse dyshoni për diçka të tillë, thjesht mund t’u tregoni vendin duke qenë të drejtpërdrejtë në lidhje me xhelozinë e tyre.

Ju mund t’u bëni atyre një pyetje të vështirë.

©Depositphotos.com

Kjo mund të mos jetë gjëja më e mirë për të bërë, pasi ju po i bëni dikujt saktësisht atë që po ju bën, por do të ishte e mahnitshme për ta të shihnin sa pyetje të papërshtatshme, ndërhyrëse ju bëjnë.

Pra, nëse jeni të vetëdijshëm për marrëdhënien e tyre jo aq të mrekullueshme ose nëse ata kanë kaluar një divorc, mund t’i pyesni pse janë akoma të martuar ose çfarë ka ndodhur me lidhjen e tyre të mëparshme. Ndoshta ju mund të pyesni nëse kanë frikë të jenë vetëm dhe kjo është arsyeja pse ata i përmbahen një partneri shumë të diskutueshëm.

Thjesht bëhu sarkastik dhe bëj shaka.

© CHRIS PIZZELLO/AFP/East News

Në vend që të humbni gjakftohtësinë tuaj dhe të jeni të këqij, mund të jepni një përgjigje sarkastike që ndoshta do t’i kapë të papërgatitur. E tëra që ata donin të bënin ishte t’ju vendosnin në vështirësi, por ju gjetët një mënyrë të shkëlqyeshme për t’ua mbyllur gojën.

Ju mund t’u tregoni atyre se si thjesht nuk keni para të mjaftueshme për një martesë ose si jeni aq të mrekullueshëm sa që askush nuk mund të krahasohet me ju. Mos kini frikë të silleni me dikë që është shumë i ashpër dhe duket qartë se ka qëllime të këqija.

Për shembull, Halle Berry nuk është shmangur nga shprehja e ndjenjave të saj të vërteta për të qenit beqare. “Një burrë për mua është qershia mbi tortë. Por unë jam torta dhe torta ime është e mirë në vetvete. Edhe nëse nuk kam një qershi.

Thoni që një partner nuk do ta bëjë jetën tuaj më të denjë.

©Depositphotos.com

Nëse jeta juaj nuk është e lumtur dhe e përmbushur ndërsa jeni vetëm, mos prisni që një martesë ta sjellë këtë. Njerëzit duhet të jenë qenie të plota dhe jo gjysma që kërkojnë të plotësojnë boshllëqet. Nëse e kuptoni këtë, atëherë mund t’ia shpjegoni dikujt që beqaria nuk ju turpëron. Kjo nuk do të thotë që ju nuk doni një partner nëse vjen personi i duhur, por nuk prisni që ata t’i japin kuptim jetës tuaj.

Shpjegoni se si ju lëndoi marrëdhënia juaj e mëparshme dhe si duhet të përqendroheni në shëndetin tuaj mendor.

© face to face/FaceToFace/REPORTER/ East News

Njerëzit që ju turpërojnë nuk janë saktësisht të kujdesshëm për shëndetin tuaj mendor dhe emocional. Ata mund të mos e dinë se si marrëdhënia juaj e mëparshme ju dëmtoi dhe ju la me plagë që kanë nevojë për t’u shëruar. Ju nuk keni përgjegjësi për të shpjeguar atë që ndodhi dhe si ju lëndoi, por thjesht mund të thoni që duhet të përqendroheni te vetja. Shumë njerëz nuk ndihen rehat duke folur për shëndetin mendor dhe ata ndoshta do të heqin dorë nga tema sapo të bëni këtë referencë.

Selena Gomez e njeh luftën dhe siç tha ajo, “Unë kisha vetëbesim të ulët, dhe kjo është diçka me të cilën punoj vazhdimisht. Por ndihem aq e fuqizuar sepse kam fituar aq shumë njohuri për atë që po më ndodhte mendërisht. Unë kam qenë beqare për më shumë se 2 vjet dhe jam shumë në rregull me këtë.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here