Çfarë Duhet të Bëni Nëse Fëmija Juaj Preferon Njërin Prind më Shumë se Tjetrin

0
141
©Depositphotos.com

Mund të jetë zemërthyese kur ofroni gjithë dashurinë dhe përkujdesin tuaj tek fëmija juaj, por duket se ata kalojnë më shumë kohë me partnerin tuaj në vend që ta kalojnë me ju.

Por dijeni se nuk jeni vetëm në këtë luftë dhe ka gjëra që mund të bëni që mund t’ju ndihmojnë të luani një rol më të madh në jetën e fëmijës tuaj.

Ne shpresojmë që nuk do të keni kurrë të merreni me këtë problem. Por nëse lind ndonjëherë, ja çfarë mund të bëni për të.

Mundohuni të kuptoni pse ndodh.

Nëse kaloni shumë kohë me fëmijën tuaj, ata mund të jenë më të interesuar të kalojnë kohë me prindin e tyre me të cilin qëndrojnë më pak, duke e marrë si të mirëqenë kohën që kaloni me ta. Dhe anasjelltas, mund të ndodhë që fëmija juaj të preferojë prindin që kalon më shumë kohë me ta pasi ai prind e di se për çfarë kanë nevojë dhe duan më shumë. Për të zgjidhur këtë problem, ju dhe partneri juaj mund të përpiqeni të kaloni të njëjtën kohë me fëmijët tuaj.

Mos harroni se do të kalojë.

©Depositphotos.com

Fëmijët shpesh preferojnë njërin prind më shumë se tjetrin dhe kjo është mënyra e tyre për të treguar pavarësinë e tyre. Fëmija juaj dëshiron të jetë në gjendje të bëjë zgjedhjet e tij, dhe ata mund të zgjedhin opsionet me të cilat janë mësuar më shumë. Për shembull, nëse nëna është ajo që u lexon atyre një histori para gjumit çdo natë, është e kuptueshme që ata e zgjedhin atë mbi babanë. Pra, nëse nuk jeni i preferuari i fëmijës tuaj për një aktivitet të caktuar, mbani mend se kjo nuk do të thotë se ata ju duan më pak.

Për më tepër, është e vështirë për fëmijët e vegjël të kuptojnë se është e mundur të duash në mënyrë të barabartë 2 persona në të njëjtën kohë. Thjesht kështu funksionon truri i tyre. Vogëlushët mund të tërhiqen më shumë nga mamaja në një moment, dhe më pas nga babai i tyre në një tjetër. Ndoshta gjithçka që duhet të bëni është t’i jepni fëmijës tuaj pak kohë për t’u rritur nga kjo fazë.

Kontrolloni ndjenjat tuaja.

©Depositphotos.com

Kur doni të bëni diçka me fëmijën tuaj dhe ata duan që prindëri tjetër ta bëjë këtë gjë me ta, është e kuptueshme që ju mund të ndiheni të lënduar. Sidoqoftë, përpiquni të mos bëheni shumë emocionalë dhe të sulmoni fëmijën tuaj për shkak të kësaj.

Ju madje mund t’i thoni që ndiheni të trishtuar kur ata zgjedhin partnerin tuaj mbi ju gjatë gjithë kohës, por përpiquni ta bëni atë me qetësi, pa e bërë fëmijën tuaj të ndihet fajtor për zgjedhjen e tij. Kjo do t’ju ndihmojë të komunikoni më mirë me fëmijën tuaj dhe ndarja e ndjenjave tuaja mund t’i mësojë atyre ndjeshmërinë.

Empatizoni me fëmijën tuaj.

©Depositphotos.com

Ndonjëherë fëmijët mund të refuzojnë ndihmën tuaj sepse duan që prindi tjetër ta bëjë këtë, edhe pse ai prind nuk është i disponueshëm tani. Mos u zemëroni dhe tregojini fëmijës tuaj se i kuptoni ndjenjat e tij. Lërini ata të shohin se e kuptoni se është shqetësuese, por shpjegoni se në raste të tilla, jeni ju ai që do t’i ndihmoni.

Kujtojini vetes se sa i vlefshëm jeni.

©Depositphotos.com

Ju mund të ndiheni të mërzitur kur fëmija juaj zgjedh partnerin tuaj mbi ju, por mos lejoni që kjo të ju bëjë të ndiheni sikur jeni një prind i keq. As nuk do të thotë që ju jeni disi më keq në prindërim sesa partneri juaj. Preferencat e fëmijës suaj nuk ju përcaktojnë ju dhe vlerën tuaj, veçanërisht pasi zgjedhja e të preferuarve mund të jetë vetëm një fazë.

Mos harroni për kufijtë.

©Depositphotos.com

Sado që të dëshironi t’i nënshtroheni tekave të fëmijës tuaj në mënyrë që ata të fillojnë t’ju pëlqejnë më shumë, është e rëndësishme të vendosni dhe mbani kufijtë. Përndryshe, fëmija juaj mund të mësojë të ju manipulojë. Dhe është gjithashtu e rëndësishme që ju të mos jeni i vetmi që thoni “jo” dhe të jeni të rreptë ndonjëherë, por që partneri juaj ta bëjë atë gjithashtu.

Përmendni anët pozitive të prindërve të tjerë.

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Mundohuni të theksoni anët e mira të partnerit tuaj kur jeni me fëmijën tuaj. Ju mund të vini në dukje atë që është e ngjashme mes jush dhe partnerit tuaj, veçanërisht nëse ndani karakteristikat që fëmija juaj i pëlqen tek ju.

Dhe gjithashtu mund të flisni për gjërat që e bëjnë partnerin tuaj unik. Ndoshta përpiquni të përqendroheni në gjërat që fëmija juaj do t’i shijonte, të cilat vetëm partneri juaj mund t’i bëjë ose të ju ndihmojë. Atëherë mund t’i kërkoni fëmijës tuaj të emërojë disa gjëra që i pëlqejnë tek ju dhe partneri juaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here