Unë punoj në një hotel dhe dua të ndaj këshillat që do ta bëjnë qëndrimin tuaj sa më komod

0
90
© maxpixel.net , © depositphotos.com

Duke shkuar me pushime ose në një udhëtim pune, ne ëndërrojmë strehimin më të rehatshëm me një kosto të ulët.

Por në hotel, surpriza të pakëndshme mund të na presin në formën e një mëngjesi të keq ose shërbime shtesë shumë të shtrenjta.

Si ta shmangni këtë dhe të përfitoni sa më shumë nga hoteli për paratë tuaja? Vlen të mësoni disa truke të vogla që zakonisht nuk postohen në internet.

Ne vendosëm të studionim çështjen nga brenda dhe pyetëm një punonjës të vërtetë hoteli për atë që turistët duhet t’i kushtojnë vëmendje kur zgjedhin një vend për të qëndruar dhe kur regjistrohen.

Si të rezervoni një hotel dhe të përfitoni nga çmimi

© depositphotos.com , © depositphotos.com

Para se të rezervoni një dhomë në një hotel që ju pëlqen, krahasoni çmimet për dhomat në vende të ndryshme rezervimi. Ekzistojnë aplikacione speciale për gjetjen e çmimit më të mirë, për shembull Trivago. Shpesh, sistemet e rezervimit ofrojnë çmime më të ulëta për akomodimin sesa ato të publikuara në faqen e internetit të hotelit. Për më tepër, shërbime të tilla si Booking.com ofrojnë zbritje shtesë për udhëtarët që shpesh rezervojnë hotele përmes tyre.

Pasi të keni gjetur një ofertë të favorshme, mund të telefononi hotelin dhe të thoni që dëshironi një dhomë me një çmim të caktuar, të parë në një faqe interneti të tillë. Me shumë mundësi, administratori do të pajtohet dhe do të rezervojë një dhomë për ju me këtë çmim. Është e dobishme për hotelin kur mysafirët rezervojnë dhoma drejtpërdrejt, dhe jo përmes sistemit të rezervimit, të cilit hoteli i paguan një komision prej 10-20%.

Nëse keni qenë në këtë hotel më parë, tregoni për këtë. Hotelet vlerësojnë shumë mysafirët që kthehen përsëri tek ata. Mysafirëve të rregullt shpesh u jepen karta zbritje dhe ofrohen shpërblime shtesë.

4. Jo të gjithë e dinë që në shumicën e hoteleve mund të rezervoni jo vetëm një ditë të tërë qëndrimi, por edhe gjysmë – 12 orë. Prandaj, çmimi do të jetë dy herë më i ulët. Faqet e rezervimit nuk e ofrojnë këtë lloj akomodimi, kështu që ju lutemi kontaktoni hotelin direkt.

Nuanca të rëndësishme

1. Nëse planifikoni të regjistroheni në dhomë më herët ose të dilni më vonë se koha e rezervuar, sigurohuni që të kontrolloni paraprakisht nëse kjo është e mundur. Koha e daljes në hotele zakonisht fillon jo më herët se ora 11:00, apo edhe më vonë. Deri në atë kohë, dhoma mund të jetë e zënë nga mysafirë të tjerë. Dhe në ditën e nisjes tuaj, pas kohës së arrtijes në vend, dhoma konsiderohet e lirë. Natyrisht, do të duhet të paguani shtesë për regjistrimin e hershëm dhe daljen vonë.

2. Kur rezervoni, është e rëndësishme të tregoni saktë se sa njerëz do të vijnë në dhomë, sa shtretër nevojiten, nëse nevojiten krevate shtesë, një krevat fëmijësh. Ndodh që mysafirët të zgjedhin një tarifë të vetme, por ata mblidhen së bashku. Ju do të duhet të paguani shtesë për akomodimin e personit të dytë.

3. Mos harroni pasaportën tuaj. Patentë shoferi dhe certifikata mjekësore nuk do të funksionojnë, sepse këto dokumente nuk përbëjnë një dokument identiteti. Sipas ligjit, çdo mysafir është i detyruar të sigurojë pasaportën e tij / saj gjatë check-in. Për të miturit, kërkohet një certifikatë lindjeje.

4. meqë ra, një pasaportë ruse është një kartë identiteti e një qytetari vetëm jashtë Federatës Ruse. Pra, në vetë Rusinë, nuk do të akomodoheni në një hotel duke e përdorur atë (nëse nuk jetoni përgjithmonë në një vend tjetër dhe thjesht nuk keni një pasaportë të brendshme ruse). Por jashtë vendit në hotel ata do të kontrollojnë jo vetëm pasaportën tuaj, por edhe vlefshmërinë e vizës suaj. Nga ana tjetër, në Rusi, ata kontrollojnë me kujdes dokumentet e një shtetasi të huaj, duke zbuluar nëse ai është ligjërisht në vend.

5. Nëse, megjithatë, e gjeni veten në një hotel brenda vendit tuaj pa dokumente, kërkoni nga familja juaj që të bëjë një fotografi të faqeve të nevojshme të pasaportës tuaj dhe t’i dërgojë ato në telefon. Tregoni këto fotografi kur regjistroheni. Ndoshta kjo do t’ju ndihmojë, veçanërisht nëse keni qenë në këtë hotel më parë. Sidoqoftë, hoteli ka të drejtë të refuzojë regjistrimin nëse nuk keni pasaportën tuaj me vete.

Shërbime shtesë

1. Nëse ditëlindja juaj ose muaji i mjaltit bie gjatë qëndrimit tuaj në hotel, mos harroni ta përmendni. Si rregull, hotelet përpiqen të urojnë njerëzit e ditëlindjes dhe të porsamartuarit duke dekoruar dhomën e tyre dhe duke dhënë dhurata të vogla ose duke ofruar ndonjë shërbim falas.

2. Zbuloni se çfarë argëtimi ka hoteli. Është më fitimprurëse të përdorni shërbimet e pishinës, saunës, palestrës, dhomës së lojërave për fëmijë dhe të tjera në mëngjes. Zakonisht ka pak vizitorë në mëngjes, dhe çmimi është më i ulët se në mbrëmje.

3. Disa shërbime mund të merren plotësisht pa pagesë. Mund të kërkoni që të zgjoheni një mëngjes, të porositni një taksi ose të porosisni një tavolinë në një restorant. Recepsionisti do t’ju japë informacionin që ju nevojitet për qytetin dhe do t’ju këshillojë për ekskursione.

4. Shpesh, hotelet u ofrojnë mysafirëve artikuj falas si ngrohës, freskuese, hekur, pajisje për flokët, karikues telefoni, pajisje qepëse, cadra dhe më shumë. Por nëse po udhëtoni në një hotel të lirë, jo zinxhir, nuk ka gjasa që ata të jenë në gjendje t’ju ofrojnë një mashë për flokët ose një blender. Pra, është më mirë të dini paraprakisht se çfarë është më mirë të merrni me vete dhe çfarë nuk mund të ju duhet.

5. Nëse keni nevojë për një batanije, jastëk ose peshqir shtesë, mos hezitoni ta kërkoni atë. Gjithmonë ka mjaft gjëra të tilla në hotel.

6. Jo të gjithë hoteleve u lejohet të qëndrojnë me kafshë shtëpiake. Por ndonjëherë kjo praktikë lejohet: pas regjistrimit, mysafiri lë një depozitë në para në rast të dëmtimit të pronës nga kafshët. Me pas, shërbyesja shqyrton dhomën; nëse kafsha nuk ka gërvishtur ose përtypur asgjë, depozita i kthehet pronarit.

Diçka për t’u ushqyer

© maxpixel.net , © depositphotos.com

1. Në shumë hotele mëngjesi përfshihet automatikisht në tarifën e dhomës. Nëse nuk keni nevojë për të, kontrolloni normën pa mëngjes, do të jetë më e lirë.

2. Para se të vendosni të porositni ushqim në hotel, lexoni shënimet dhe komentet e mysafirëve në internet për të. Në hotelet zinxhirë dhe të mëdhenj, ushqimi zakonisht plotëson standarde të caktuara, por në institucionet e vogla private, surpriza mund t’ju presin. Kështu, gjithë ai mëngjes i shpallur me krenari nga hoteli në fakt mund të rezultojë të jetë vetëm një tryezë e vogël me ushqime. Gjithashtu, jo të gjithë hotelet kanë një menu për fëmijë dhe vegjetarianët, kështu që është më mirë të zbuloni paraprakisht.

3. Për ata që megjithatë paguajnë për akomodimin me mëngjes, por nuk kanë kohë për ta arritur atë, mëngjesi për ta zakonisht ofrohet, i paketuar në një kuti dreke. Ju lutemi njoftoni stafin paraprakisht se do të largoheni herët dhe dëshironi të hani mëngjes, përndryshe mund të harroni ta përgatitni.

Standardet e mirëmbajtjes

© depositphotos.com , © depositphotos.com

Çdo hotel ka rregullat e veta të pastrimit të dhomës, të cilat duhet të respektohen rreptësisht. Por ka edhe standarde sanitare dhe higjienike të pranuara përgjithësisht që shumica e hoteleve përpiqen të ndjekin.

2. Mos kini frikë se pas largimit të mysafirëve të mëparshëm, shërbëtoret nuk mund të ndryshojnë sendet që ju do të përdorni, dhe për këtë arsye ju do të flini të ndotur: kjo është, përkundrazi, nga sfera e miteve, sepse kjo është thjesht e papranueshme. Nëse kjo ndodh, duhet ta raportoni menjëherë në pritje, sepse kjo është një shkelje shumë e rëndë.

3. Në përgjithësi pranohet që ndërsa një mysafir jeton në një hotel, dhoma e tij pastrohet çdo ditë. Punonjësitt përpiqen të pastrojnë dhomën ndërsa mysafiri nuk është atje. Nëse jeni në dhomë, shërbëtorja do të trokasë dhe do të pyesë nëse ajo mund të pastrojë dhomën tuaj tani. Por nëse vendosni një shenjë “mos shqetëso” në derë, askush nuk do të vijë tek ju, kjo është logjike. Dhe ndërsa tabela është e varur, nuk do të ketë pastrim.

4. Për pastrim shtesë, si dhe larje dhe hekurosje të gjërave, zakonisht duhet të paguani shtesë.

5. Zëvendësimi i çarçafëve dhe peshqirëve për mysafirët gjatë gjithë periudhës së qëndrimit të tyre bëhet të paktën një herë në 3-5 ditë. Ky rregull vlen për hotelet me dy dhe tre yje. Në hotelet me katër dhe pesë yje, çarçafët dhe peshqirët mund të ndryshohen çdo ditë me kërkesën tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here