11 Gabime në Kërkësat për Punë, me të Cilat Punëdhënësit Qeshin Përpara se t’i Hedhin në Kosh

0
181
©Depositphotos.com

Ndryshimi i punës është një ngjarje me rëndësi.

Prandaj, është veçanërisht ofenduese kur nuk marrim as ftesë për intervistë. Dhe e gjithë kjo për shkak se gabimet e bezdisshme zvarriten në CV, plotësisht të padukshme për aplikantin, por mjaft të dukshme për punëdhënësit.

Është shumë e pakëndshme kur, për këtë arsye të parëndësishme, pavarësisht nga përvoja e pasur dhe të gjitha llojet e përparësive, një personi ende i mohohet një pozicion.

Ne kemi zgjedhur gabimet e zakonshme që mund të çojnë një kurrikulum në koshin e plehrave.

Zgjedhja e fotografisë më të bukur dhe më të ndritshme për profilin

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Në disa vende, kompanitë praktikisht nuk i konsiderojnë dokumentet me një fotografi të bashkangjitur. Dhe e gjitha kjo sepse menaxherit mund t’i paraqitet një pretendim se ai zgjodhi aplikantin, i udhëhequr vetëm nga paraqitja e jashtme. Nëse do të postoni një fotografi në CV -në tuaj, atëherë ajo duhet të jetë sa më neutrale të jetë e mundur. Sepse fotografitë e gjalla nga arkivat e shtëpisë ose pushimeve do të jenë në të vërtetë misterioze.

Shtoni gjëra të panevojshme në CV tuaj

© Pxfuel

CV -ja nuk duhet të jetë shumë e gjatë. Në fakt, shefat rrallë janë të interesuar për hobi dhe interesat e punonjësve, nëse ato nuk lidhen drejtpërdrejt me aktivitetet e ardhshme. Fakti që një person është i dhënë pas leximit, peshkimit ose skive nuk ndikon në aftësinë për të kryer detyrat e tyre në asnjë mënyrë. Dhe dashuria për sportet ekstreme në përgjithësi mund të jetë e turpshme, pasi ato janë traumatike.

  • Pra, bëra një rezyme. Volumetrike. Filloj të lexoj dhe jam i lumtur. Nga faqja 2, unë jam i impresionuar tashmë nga përvoja e këtij kandidati. Arrij në të tretën dhe nofulla më bie në tokë: gjithçka është nga fillimi në fund e mbushur me selfie -n e tij. Është plotësisht e pakuptueshme pse ishte e nevojshme të bashkëngjiteshin kaq shumë fotografi. Kështu që ne nuk e punësuam atë. © Claudia Georgiana / Quora

Ne nuk tregojmë për lejet shëndetësore dhe të lindjes në biografi

© Pxfuel

Shumë njerëz kanë frikë të përfshijnë pushimet e detyruara në përvojën e punës dhe t’i shpjegojnë ato, duke supozuar se një informacion i tillë do të shkaktojë reagime negative. Në fakt, këto pika janë të dukshme për një rekrutues me përvojë në një shikim. Nëse ka disa kandidatë në shqyrtim në të njëjtën kohë, atëherë është aplikanti me një biografi jo të plotë do të refuzohet. Fatkeqësisht, askush nuk do t’i bëjë pyetje para se ta ftojë për një intervistë.

Ne rendisim përgjegjësitë tona të shumta, pa përmendur arritjet specifike, të mbështetura me numra

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Shumë veta përpiqen të surprizojnë menaxherët e ardhshëm me përgjegjësitë e shumta me të cilat janë ngarkuar në punët e mëparshme. Por nuk ka asnjë informacion të dobishëm në këtë gjë, nëse nuk thuhet konkretisht se çfarë rezultatesh arriti në fund personi. Ju mund të kaloni edhe gjithë natën në zyrë, por nuk do të ketë kuptim të madh kjo gjë, nëse nuk shfaqen të dhënat konkrete që prodhoi ky qëndrim.

Ne dërgojmë të njëjtin kurrikulim për të gjitha vendet e lira

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Kur postojnë një vend të ri pune, punëdhënësit zakonisht rendisin të gjitha cilësitë dhe aftësitë që ata do të donin të shihnin tek kandidati. Prandaj, nuk duhet të nxitoni dhe t’u dërgoni të njëjtën rezyme të gjithë shefave të mundshëm. Është më mirë të lexoni me kujdes kërkesat, të njiheni me informacionin në lidhje me kompaninë, të kuptoni se për çfarë lloj specialisti kanë nevojë. Kjo do t’ju ndihmojë të zgjidhni modelin e dëshiruar të dokumentit dhe përmbajtjen e përshtatshme.

Përdorimi i shkurtesave komplekse

Secili profesion ka shkurtesat e veta që tregojnë veprime, objekte, procese, etj. Sigurisht, ato mund të përfshihen në dokument, por është më mirë të jepet një deshifrim në kllapa. Përndryshe, CV -ja bëhet e errët dhe punëdhënësi krijon ndjenjën se ata po përpiqen t’i bëjnë përshtypje atij në këtë mënyrë. Por demonstrimi i arritjeve, më shumë sesa njohuria, ka një efekt shumë më të madh.

  • Një herë mora një kurrikulum interesant në të cilën numri i shkurtimeve tejkalonte çdo kufi të imagjinueshëm. Kjo do të thotë, i gjithë teksti përbëhej pothuajse ekskluzivisht nga shkurtesa dhe folje që i lidhin ato. “Gjatë studimit në GVD, kam marrë certifikata nga CZD, KGV dhe AOM.” Studimi i këtij dokumenti ishte si një skenë nga një thriller spiun, ku një specialist kaloi mbi një kriptogram. Pas 15 minutash hoqa dorë nga kjo punë e keqe.

Ruajtja e skedarit në formatin e gabuar

© Pxfuel

Ndonjëherë njerëzit nuk i kushtojnë vëmendje formatit të saktë në të cilin ata paraqesin kurrikulumin e tyre. Nëse dokumenti nuk hapet në përpjekjen e parë ose kërkon të shkarkoni një program shtesë, atëherë, ka shumë të ngjarë, që vetë letra thjesht do të fshihet. Vetëm në raste të jashtëzakonshme, kërkuesit do t’i kërkohet të dërgojë një dokument të ri. Opsioni më i mirë janë skedarët doc.

  • Unë kisha një shans disi të kërkoja staf për një hotel të ri. Kam postuar një reklamë, kam lënë detajet e kontaktit dhe jam përgatitur të pres. Rezymetë erdhen rrufe. Por unë u kënaqa veçanërisht nga një kandidat, i cili në orën një të mëngjesit më dërgoi një fotografi të profilit të tij dhe për ndonjë arsye një pasaportë në telefonin tim. Në telefon, unë isha në gjendje të hapja CV -në, por nuk mund të shihja asgjë. Pasi vuajta për rreth 10 minuta, më në fund u zemërova, fshiva skedarin dhe bllokova numrin.

Qaseni shumë kreativisht në hartimin e vetë dokumentit

Disa punëkërkues tërhiqen shumë nga larmia grafike kur krijojnë një dokument: ata përdorin disa variante të shkronjave, zgjedhin ngjyra të ndritshme. Dokumente të tilla duken tërheqëse dhe të pazakonta, por studimi i tyre është një sfidë e vërtetë.

Është verbuese për sytë, është e vështirë të gjesh informacionin e nevojshëm, dhe si rezultat, specialisti dërgon rezyme në koshin e plehrave, i dëshpëruar që nuk izoloi dot faktet e nevojshme. Dokumenti duhet të përmbajë elementet e nevojshme grafike. Por të gjitha ato shërbejnë për të siguruar që informacioni rreth aplikantit të gjendet lehtësisht dhe shpejt.

  • Një herë hasa në një rezyme shumë piktoreske. Djali me sa duket sapo zbuloi pasurinë dhe larminë e shkronjave. Sepse në vetë dokumentin ka përdorur ndoshta një duzinë opsionesh të ndryshme. Ne qeshëm shumëpara se ta dërgonim letrën në koshin e plehrave.

Shkrimi i një hyrje që është shumë e gjatë

© Pxfuel

Pjesa hyrëse e dokumentit duhet të përmbajë përgjigjen e pyetjes kryesore: pse punëdhënësi duhet t’i japë vendin e lirë këtij personi të veçantë? Në mënyrë ideale, teksti duhet të zërë një paragraf, i cili do të tregojë momentet më të ndritshme të rritjes së karrierës, aftësitë e fituara dhe arritjet e rëndësishme. Zakonisht, punonjësit e kompanisë kalojnë shpejt mbi CV -të e dërguara. Është e vështirë të studiohen dokumente voluminoze dhe të folura, dhe shumë nuanca të rëndësishme humbasin në rrjedhën e informacionit.

Ne i japim CV -së emrin e gabuar

Çdo punëdhënës është i kënaqur kur sheh që punonjësi i ardhshëm është përgjegjës për pozicionin e propozuar. Pra, kur një skedar i quajtur “Rezume e re # 2” arrin në postë, ngjall një ndjenjë të vogël pakënaqësie. Titulli i dokumentit duhet të përmbajë emrin dhe mbiemrin e plotë të aplikantit, si dhe titullin. Për më tepër, është më i përshtatshëm për të ruajtur skedarët e redaktuar posaçërisht për një kërkesë nga një kompani e caktuar.

Kapërcimi i fjalëve kyçe

Fjalët kyçe janë veçanërisht të rëndësishme nëse një person po dërgon një rezyme në një kompani të madhe ose një agjenci të madhe rekrutimi. Fakti është se në këto organizata, përpunimi parësor i skedarëve kryhet nga programe speciale, dhe jo nga njerëz. Dhe kompjuteri rendit dokumentet bazuar edhe në fjalët kyçe. Nëse ka ndonjë, rezymeja shkon për përpunim të mëtejshëm. Nëse jo, ajo hiqet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here