Një Pediatër e Bëri të Qartë si Mësohet Fëmija të Flejë Vetëm

0
343
©depositphotos.com,©depositphotos.com

Në momentin që fëmija juaj kalon nga një krevat fëmijësh në një shtrat, ju mund të prisni që ata të qëndrojnë në gjumë në mënyrë që më në fund të mund të pushoni.

Por shumica e fëmijëve në këtë moshë nuk do ta lejojnë këtë të ndodhë dhe vazhdojnë të qajnë. Pra, në këtë rast, nevojiten metoda të mira të trajnimit të gjumit.

Ne dëshirojmë të kaloni netë të këndshme, relaksuese dhe do të donim të ndajnim disa këshilla për trainimin e gjumit për fëmijët siç sugjerohet nga drejtori Pediatrik i Qendrës së Gjumit Yale.

Filloni me trajnime gjatë ditës

©depositphotos.com

Bëni zakon të zbatoni kohën e gjumit gjatë ditës. Ju madje mund t’i bëni ata të lajnë dhëmbët dhe tu lexoni atyre një histori. Vishni pizhama dhe ndërmerrni të gjitha hapat e nevojshëm që bëni normalisht përpara se të flini natën. Mos harroni të falënderoni fëmijën tuaj sa herë që ata qëndrojnë vetëm në shtrat.

Mos jini serioz. Thjesht bëjeni argëtuese sikur të ishte një lojë. Ju mund të bëni sikur jeni fëmija dhe se fëmija juaj është prindi. Merrni në shtrat një arush pelushi. Kështu mund të filloni të praktikoni gjumin me një lodër të preferuar. Fëmija juaj duhet të ndjehet i ngazëllyer kur është koha për të shkuar në shtrat.

Bëni këtë praktikë gjatë ditës disa herë në javë. Sa më shpesh të stërviteni kështu, aq më efektive do të jetë.

Bëni këtë trajnim të paktën disa orë para gjumit. Koha më e mirë është ta bëni atë në mëngjes ose pasdite.

Shtoni kohën gjatë të cilës ata qëndrojnë vetëm në shtrat duke pushuar.

©depositphotos.com

Para së gjithash, duhet të zbuloni se sa kohë kërkon zakonisht fëmija juaj të flejë gjumë pasi të keni fikur dritat. Është e lehtë për tu zbatuar veçanërisht nëse qëndroni me fëmijën tuaj para se të flejnë. Sigurisht, kjo teknikë ka nevojë për shumë energji dhe durim. Mund të ndjeheni dembelë – veçanërisht nëse keni një punë – por së shpejti do të jeni në gjendje të flini paqësisht.

©depositphotos.com

 

Kështu duhet të duket i gjithë procesi:

Bëni disa trajnime për gjumin gjatë ditës, në mënyrë që fëmija juaj të dijë se çfarë të presë.

Mbani një rutinë të rregullt si larja e dhëmbëve dhe veshja e pizhameve. Thuajini fëmijës që e doni dhe se është koha për shtrat.

Për shembull, kur fikni dritat në 8:00 pasdite mund të duhen 15 minuta që fëmija juaj të flejë gjumë. Në 8:10 thuajuni atyre se po bën një pushim të shpejtë. Atëherë dilni nga dhoma dhe premtoni se së shpejti do të ktheheni.

Kthehuni në dhomë në një minutë dhe filloni të lavdëroni fëmijën tuaj. Duhet të jetë ashtu si ata të kishin fituar një Akademie. Thuajini gjëra si, “Shiko çfarë fëmije i mirë je!” Përqafimet dhe puthjet janë gjithashtu të nevojshme.

Tani qëndroni në shtrat derisa fëmija juaj të flejë në gjumë.
Bëni të njëjtën gjë natën tjetër, por lini dhomën për 2 minuta, dhe pastaj natën e tretë për 3 minuta. Sasia e kohës që fëmija juaj mund të jetë vetëm gjatë natës ngadalë do të rritet.

Ju mund të ndaloni së bëri këtë pasi fëmija juaj të flejë në mënyrë të pavarur për një javë ose kur mund të bëni një pushim 30-minutësh.

Përdorni “trainim me falje” nëse fëmija juaj është shumë rebel për të qëndruar në shtrat.

©depositphotos.com

Ky është një ndryshim i praktikës së mëparshme. Dallimi është se KJO përfshin marrjen e shumë pushimeve të shkurtra. Pediatri thotë se funksionon veçanërisht mirë për fëmijët që priren të qajnë ose të ngrihen kur largoheni, qoftë edhe për një minutë. Thjesht keni durim dhe rezultatet e mira do të vijnë së shpejti.

©depositphotos.com

Kjo është metoda:

Ashtu si në rastin e mëparshëm, ju duhet të stërviteni një herë ose dy herë gjatë ditës, ndërsa zbatoni rutinën tuaj normale të gjumit. Dhe mos harroni të thoni natën e mirë.

Fikni dritën dhe lini dhomën e gjumit për një moment vetëm për të bërë diçka. Duket sikur po i kërkoni fëmijës tuaj të ju shfajësojë për një moment sepse duhet të fikni TV, për shembull.

Qëndroni jashtë dhomës për 30-60 sekonda. Koha varet nga sa kohë fëmija juaj mund të qëndrojë në shtrat vetëm, pa u ngritur.

Tani kthehuni në dhomën e gjumit dhe thojini fëmijës tuaj disa fjalë të këndshme, në mënyrë që të ndjehen sikur është një arritje e madhe të qëndrojnë vetëm në shtrat.

Dilni jashtë përsëri për një kohë shumë të shkurtër. Natën e parë mund t’ju ​​duhet ta bëni këtë 20-30 herë. Natën e dytë, thjesht rrisni kohën, kështu që pushimet do të jenë më të gjata çdo natë.

Kur fëmija juaj do të jetë në gjendje të qëndrojë në shtrat pa ju për një javë, është fitore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here