Arsyeja pse ju shfaqen njollat e bardha tek thonjtë, ja çfarë duhet të beni

0
851

Shpesh ju shfaqen njolla të bardha në thonjtë tuaj dhe nuk jeni të sigurt pse ato shfaqen.

Ka disa arsye pse shfaqen këto njolla, por në shumicën e rasteve arsyet janë të padëmshme.

Tradicionalisht besohet se njollat e bardha në thonj tregojnë mungesë kalciumi dhe për këtë këshillohet të pini më shumë qumësht, të konsumoni më shumë peshk, drithra e perime.

Në shumicën e rasteve, njollat e bardha, të njohura shkencërisht si leukonychia me njolla, nuk janë asgjë e tmerrshme.

Ato zakonisht shfaqen thjesht sepse ka pasur një traumë të thonjve.
Në rastet më të këqija, njollat e bardha mund të zbulojnë shenja të malaries, sëmundjes së Hodgkin ose anemisë së qelizës drapër.

Sidoqoftë, këto janë dukuri jashtëzakonisht të rralla dhe nuk duhet të jenë shqetësimi juaj kryesor nëse merrni leukoni normale.
Zakonisht ka sinjale të tjera që ju thonë se nuk jeni mirë.

Ju duhet të shihni një mjek nëse vëreni shenja të leukonychia totalis në organizmi tuaj.
Nëse vëreni se kjo po ndodh, bëni një takim me mjekun tuaj mjekësor, pasi kjo mund të tregojë sëmundje të zemrës ose diabet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here