Cilat jane burimet më të mira të kalciumit

0
95

Të gjithë e dimë se kalciumi është thelbësor për kockat dhe dhëmbët e shëndetshëm, por a e dini se ai është po aq vital për të rriturit ashtu siç është për fëmijët?

Kalciumi është thelbësor për energjinë, funksionimin e muskujve dhe koagulimin normal të gjakut, pavarësisht nga mosha juaj.

Për të siguruar sasinë e nevojshme të përditshme të kalciumit, hani një dietë të pasur me ushqimet e mëposhtme:
Qumësht, djathë dhe produktet e tjera të qumështit;
Sardele dhe lloje të tjera peshqish;
Perimet me gjethe jeshile;
Produkte soje;
Drithëra.

A duhet të merrni një shtesë kalciumi?
Ne duhet të jemi në gjendje të marrim të gjithë kalciumin që na nevojitet nga një dietë e ekuilibruar e shëndetshme. Nëse jeni të shqetësuar që nuk jeni duke marrë mjaft minerale nga ushqimi, konsultohuni me mjekun para se të merrni një shtojcë.

Disa hulumtime tregojnë se shtesat e kalciumit mund të lidhen me dhimbjen e barkut dhe gurët në veshka, dhe mund të ndërhyjnë në aftësinë vepruese të medikamenteve të tjera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here