Fakte që nuk i dini për sytë e bebit tuaj dhe kur duhet të drejtoheni tek mjeku

0
207
Sytë e një bebi është normale që të kryqezohen herë pas here, njëri me tjetrin.
Sytë e bebit janë 25 herë me të vegjël se të të rriturve.
Sytë e bebit mund të shikojnë objekte deri në 25 cm largësi nga fytyra e tyre.
Ekspertët thonë se ndryshimi më i madh i ngjyrës së syve ka të ngjarë të ndodhë në periudhën nga muaji i gjashtë deri në muajin e nëntë të jetës.
Gjatë disa javëve ose muajve, ju gjithashtu mund të vini re se ngjyra e syve të bebes tuaj bëhet më e errët.
Deri në muajin e 12-të, shumica e foshnjave kanë ngjyrën e tyre të përhershme të syve, edhe pse ekspertët thotë se te disa fëmijë ngjyra e syve mund të ndryshojë deri në moshën gjashtëvjeçare.
Nëse njëri prej syve leviz në mënyrë të pakontrolluar, drejtohuni menjëherë tek mjeku juaj.
/ Shkolla e Shëndetit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here