Keni dëgjuar për dietën acido-bazike?

0
87

Dieta acido-bazike bazohet në harmoninë e elementeve që futim në trupin tonë, harmoni kjo që jepet nga niveli i aciditetit të vetë ushqimeve.  Sipas dietës acido-bazike, trupi do të prirej natyrshëm drejt bazës, duke konsideruar si vlerë referencë një pH midis 7.5 dhe 9. 

Pasoja e menjëhershme është kufizimi i ushqimeve acidike:
kur hamë një ushqim të caktuar, kjo mund të japë një acid. reaksion dhe tenton të zbresë kripërat minerale nga organizmi, ndërsa një ushqim bazë alkalik është mineralizues, ai nuk i zbrit kripërat minerale nga organizmi.  Dieta acido-bazike fokusohet në vëmendjen që duhet t’i kushtohet kombinimit të ushqimeve.  Ushqimi dhe ushqyerja si parandalim i të gjitha sëmundjeve Ushqimet kryesore të dietës acido-bazike Dieta acido-bazike favorizon ushqimet bazë si soja, çaji jeshil, arrat, perimet, frutat, acidi si p.sh., buka, mishi, bulmeti produkteve.  Në këtë regjim dietik priremi të përjashtojmë të gjitha ato ushqime që kanë pësuar shumë transformime, pasi këto lloj produktesh që rrjedhin nga industria agroushqimore janë shumë acide.
Përfitimet dhe kundërindikacionet e dietës acido-bazike
Vëmendja ndaj kombinimit të ushqimeve siguron që të konsumohet një vakt i ekuilibruar.  Në dietën acid-bazike, pra, frutat janë gjithmonë në tryezë, si dhe perimet anësore. dhe është një mënyrë tjetër për t’iu qasur asaj që hani. Lëvizja është një komponent themelor në stilin e jetës së atyre që ndjekin një acid- dietë bazë, sepse vetëm nëpërmjet aktivitetit fizik eliminohen disa toksina.
Dietë acido-bazike: ideale nëse ata që konsumojnë pjatën e zakonshme me makarona ose nuk kanë imagjinatë në variacionet ushqimore, mund të përfitojnë dhe ide kreative nga kombinimet ushqimore të ofruara nga dieta acido-bazike.
Dieta acido-bazike: kundërindikuar nëse dieta acido-bazike është kundërindikuar në rast të intolerancës ndaj ushqimeve specifike ose mungesës së disa lëndëve ushqyese.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here