Si të zëvendësoni majanë në ëmbëlsirat?

0
160

Këtu janë të gjitha alternativat
A është e mundur të përgatisni ëmbëlsira dhe biskota duke lënë jashtë matësin?  Le të zbulojmë se si ta zëvendësojmë majanë në ëmbëlsira kur mungon në qilar.
Sa herë ka ndodhur, kur vendosni të përgatisni një ëmbëlsirë, të kuptoni se po ju mbaron majaja?  Në këtë rast, ne shpesh përfundojmë duke hequr dorë nga përgatitja.
Jo vetëm kaq, në disa raste heqja e agjentit tharës është një domosdoshmëri reale.  Në fakt, ka njerëz që me kalimin e kohës mund të kenë zhvilluar një intolerancë ndaj tharmit ose, më thjesht, ankohen për shqetësime gastrointestinale për shkak të origjinës kimike të këtij produkti.
Pra, a ka një zgjidhje për të bërë pa të pa hequr dorë nga mundësia e marrjes së ëmbëlsirave të gjata dhe me gëzof, ëmbëlsira, ëmbëlsira me kumbulla dhe pandispanje?
Fatmirësisht, përgjigja është po.
Pra, le të shohim se si të zëvendësojmë majanë në ëmbëlsira dhe truket e pagabueshme për të bërë produkte të pjekura të qëndrueshme dhe të shijshme.
Ëmbëlsirat pa maja me sodë buke dhe limon
Soda e bukës është pikënisja ideale për të bërë ëmbëlsira të buta dhe me maja.  Kjo në vetvete nuk përmban një agjent thartës, por në kontakt me një element acid shkakton një reaksion kimik që favorizon tharjen.
Prandaj, është e nevojshme të shtoni një përbërës acid, siç është lëngu i limonit, që të ndodhë një reagim thartës.  Jo vetëm kaq, përveçse do të aktivizojë sodën e bukës, limoni do t’i japë brumit edhe një aromë të këndshme. Pra, le të shohim se si të zëvendësojmë majanë në ëmbëlsira dhe truket e pagabueshme për të bërë produkte të pjekura të qëndrueshme dhe të shijshme.
Ëmbëlsirat pa maja me sodë buke dhe limon
Soda e bukës është pikënisja ideale për të bërë ëmbëlsira të buta dhe me maja.  Kjo në vetvete nuk përmban një agjent thartës, por në kontakt me një element acid shkakton një reaksion kimik që favorizon tharjen.
Prandaj, është e nevojshme të shtoni një përbërës acid, siç është lëngu i limonit, që të ndodhë një reagim thartës.  Jo vetëm kaq, përveçse do të aktivizojë sodën e bukës, limoni do t’i japë brumit edhe një aromë të këndshme.
Për të zëvendësuar një qese klasike prej 16 gramësh maja të menjëhershme, do të mjaftojnë 6 gram bikarbonat natriumi dhe 35 ml lëng limoni, të përziera me pjesën e lëngshme të brumit.
Nëse nuk keni limon, mund të përdorni edhe kos si përbërës acid ose uthull molle.  Për 6 gram bikarbonat duhet shtuar përkatësisht 70 ml kos dhe 40 ml uthull molle.
Krem tartari në vend të majasë së menjëhershme
Pak njerëz e njohin kremin e tartarit, ose kremin e tartarit, megjithatë ai përfaqëson një maja natyrale të shkëlqyer.
Në fakt është bitartrati i kaliumit, një kripë acide e nxjerrë nga rrushi ose tamarinda që mund të aktivizohet me ujë për të bërë që brumi i ëmbëlsirave të rritet.
Kjo maja natyrale gjendet lehtësisht në supermarketet më të pasura, por mund të blihet edhe në farmaci për t’i dhënë vëllim dhe konsistencë preparateve të pjekura.  Për më tepër, kur kombinohet me bikarbonat natriumi, është në gjendje të zhvillojë një fuqi të vërtetë tharuese.
Për të pjekur ëmbëlsira pa maja, thjesht zëvendësoni sasinë e majasë së menjëhershme të treguar në recetë me të njëjtën sasi kremi tartari dhe sode buke: për shembull, për 16 gram maja, duhet të kombinoni 8 gram krem ​​tartari dhe 8 i bikarbonatit.natriumi.
Kjo solucion mund të funksionojë edhe si zëvendësues për majanë e birrës, me një raport, pra gjysmë luge çaji sodë buke për çdo lugë çaji krem ​​tartar.  Megjithatë, në këtë rast, rezultati nuk do të jetë saktësisht i njëjtë dhe pica dhe fokaçia mund të jenë pak të thata.
Si të zëvendësoni majanë në ëmbëlsira me të bardhat e vezëve të rrahura
Një pandispanje e butë dhe e mbrujtur mirë mund të bëhet gjithashtu thjesht duke përdorur të bardhat e vezëve të rrahura derisa të jenë të forta.  Për ekuivalentin e një qese maja të çastit, në fakt duhen 3 të bardha veze.
Sidoqoftë, që të bardhat e vezëve të kryejnë funksionin e thartimit në mënyrën më të mirë, ato duhet të futen në brumë pak nga pak, shumë butësisht dhe duke e përzier masën gjithmonë nga poshtë lart.  Kjo shërben për të pasuruar përzierjen me ajër pa hequr të bardhat e vezëve, duke garantuar kështu një kek të butë, të njomë, me gëzof dhe me maja.
Ëmbëlsirat pa maja falë amoniakut të bukëpjekësit
Amoniaku për ëmbëlsirat ka të përbashkët vetëm emrin dhe erën e fortë me pastruesin e shtëpisë.  Megjithatë kjo ishte e mjaftueshme që ideja të përhapej me kalimin e kohës se karbonati i amonit kishte efekte negative në shëndet.
Në fakt, amoniaku është përdorur gjithmonë shumë në të kaluarën për të përgatitur ëmbëlsira dhe biskota tradicionale, është 100% i sigurt dhe i aftë për të zëvendësuar majanë. Era është fillimisht e pakëndshme, por pasi gatuhet, ajo avullohet duke mos lënë asnjë gjurmë në produktin përfundimtar.  E vetmja masë paraprake që duhet mbajtur parasysh është të siguroheni që ëmbëlsirat të jenë gatuar plotësisht, sepse përndryshe aroma përfundimtare mund të jetë gjithçka tjetër veçse e këndshme.
Amoniaku për ëmbëlsirat përdoret mbi të gjitha për biskotat dhe pastat e thata, të cilat janë më kompakte dhe qëndrojnë më gjatë.  Është gjithashtu një përbërës i dobishëm dhe gjithashtu ekonomik, sepse përdoret në sasi shumë të vogla: në fakt duhet rreth një gram për 100 gramë miell.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here