Veza miniere vlerash ushqyese

0
115

Një vezë me përmasa mesatare përmban:
• 20% të nevojave ditore të vitaminës A.
• 10% të nevojave ditore me vitaminë D, të nevojshëm për ndërtimin e skeletit.
• 10% të nevojave ditore me vitaminë E, anti-oksidant natyral që ul efektin e plakjes.
• 10% të nevojave ditore me vitaminë K, e nevojshme për koagulimit e gjakut.
• Dhe shumë vitamina B, të cilat përfshihen në reaksionet kimike brenda trupit.
Një vezë përmban 17% të nevojave tona për fosfor, 15% të nevojave për hekur, i cili është i rëndësishëm për oksigjenimin e duhur të indeve.
Vlerat energjike për 1 vezë të mesme 60 g: 90 kcal (75 në të verdhën e vezës dhe 15 në të bardhën) me 7 g proteina (tek e bardha)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here