Farat e kërpit: burim i Omega 3

0
60

Farat e kërpit: burim i Omega 3

Farat e kërpit përmbajnë aminoacide esenciale në sintezën e proteinave, vitaminave dhe mineraleve që janë shumë të rëndësishme për shëndetin tonë.
Nga pikëpamja proteinike, ato janë një ushqim i plotë.

Përfitimet: Forconi sistemin imunitar, janë thelbësore për funksionimin e muskujve, gjëndrave dhe receptorëve nervorë.
Ato përmbajnë gjithashtu vitaminë E, kripëra minerale, kalium, kalcium dhe magnez.

Si përdoren?

  • Ato mund të hahen të gjalla, përveç sallatave të frutave, mueslit ose sallatave.
  • Ato mund të hahen të gatuara, përveç bukës.
  • Ato mund të bluhen për të bërë miell kërpi ose të përdoren për të bërë vaj kërpi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here