Shkencëtarët vërtetuan se muaji i lindjes parashikon shëndetin tonë!

0
294

Shkenca moderne provoi se planetët nuk kanë ndikim në jetën tonë.

Megjithatë, disa hetime të kohëve të fundit tregojnë se stina në të cilin ne lindim ndikon në jetën dhe shëndetin tonë.

Si ndikon stina kur kemi lindur në jetën tonë? Cilat janë ato gjëra të cilave njerëzit e lindur në vjeshtë, verë, pranverë apo dimër duhet t’u kushtojnë vëmendje?

Pse ndikon tek ne muaji ynë i lindjes

Gjatë gjithë vitit, femrat marrin sasi të ndryshme drite diellore. Shkencëtarët nga Budapesti mendojnë se mungesa e dritës diellore mund të ndikojë në zhvillimin e fëmijës në barkun e nënës.

Çuditërisht, muaji i lindjes ndikon në nivelin e dopaminës dhe serotoninës – Hormoni i lumturisë dhe i humorit të mirë.

Së bashku me këtë, hulumtuesit në Universitetin e Alicante, Spanjë, përcaktuan lidhjen mes muajit të lindjes së një personi dhe një prirjeje për 27 sëmundje kronike.

Ata që kanë lindur në dimër janë pak më gjaknxhehtë dhe nevrikë se ata që kanë lindur në stinët e tjera. Megjithatë, ju nuk merrni shumë diell gjatë kësaj kohe të vitit. Kjo është arsyeja pse ata që kanë lindur në dimër janë të predispozuar ndaj humorit të keq.

Ata që kanë ditëlindjen e tyre në janar shpesh përjetojnë ulcera gastrike, kapsllëk, dhimbje të muskujve, sulme në zemër, migrena dhe probleme të menopauzës (femrat).

Në të njëjtën kohë, meshkujt që kanë lindur në janar vuajnë nga probleme e gjëndrës tiroide 3 herë më pak në krahasim me ata që kanë lindur në shtator.

Ata që kanë ditëlindjet e tyre në shkurt duhet të jenë të vetëdijshëm për problemet e gjëndrës tiroide, osteoartriti, sëmundjet e zemrës (meshkujt) dhe trombozën (femrat).

Të gjithë njerëzit që kanë lindur në pranverë janë të prirur të jenë gjithmonë në gjendje të mirë. Ata që kanë ditëlindjet e tyre në mars, prill dhe maj më shpesh bëhen optimistë plot humor.

Meshkujt e lindur në mars mund të kenë astmë, katarakte dhe probleme me zemrën.

Femrat duhet të jenë të vetëdijshëm për reumatizmin, kapsllëkun dhe artritin.

Meshkujt e lindur në prill janë të prirur ndaj osteoporozës, problemeve të gjëndrës tiroide dhe astmës.

Femrat e lindura në prill duhet të jenë të vetëdijshëm për bronkitin, tumoret dhe osteoporozën.

Ata meshkuj të lindur në maj mund të jenë të prirur ndaj astmës, depresionit dhe diabetit.

Femrat kanë të ngjarë të jenë të prirura ndaj osteoporozës, kapsllëkut dhe alergjive kronike.

Njerëzit e lindur në verë e shohin botën në mënyrë pozitive. Megjithatë, ata janë të prirur ndaj çerrugillimit bipolar: ndryshimeve të shpeshta të humorit.

Njerëzit e lindur në korrik kanë gjasa të kenë astmë, artrit, tumor dhe dhimbje kronike të qafës.

Njerëzit e lindur në gusht janë të prirur ndaj sëmundjeve të mëposhtme: meshkujt mund të kenë osteoporozë, astmë dhe probleme të gjëndrës tiroide; femrat mund të jenë të prirura ndaj reumatizmitit, artrit dhe trombozës.

Njerëzit e lindur në vjeshtë kanë gjasa të jenë gjaknxehtë. Lajm i mirë është se, falë dritës së shumtë të diellit, njerëzit e lindur në shtator, tetor dhe nëntor nuk janë të prirur ndaj depresionit ose sëmundjes bipolare.

Meshkujt e lindur në tetor janë të prirur ndaj problemeve të gjëndrës tiroide dhe migrenave; femrat janë të prirura ndaj anemisë dhe niveleve të larta të kolesterolit.

Si meshkujt ashtu edhe femrat ka të ngjarë të kenë osteoporozë.

Meshkujt e lindur në nëntor kanë gjasa që të kenë sëmundje kronike të lëkurës dhe probleme të zemrës ose gjëndrës tiroide.

Femrat e lindura në nëntor mund të vuajnë nga sulmet kardiake, kapsllëku, ose venat me variçe. Bonus: Femrat e lindura në nëntor nuk do të kenë probleme gjatë menopauzës.

Meshkujt e lindur në muajin e fundit të vitit ka të ngjarë të kenë katarakte, depresion dhe probleme me zemrën.

Femrat kanë të ngjarë të kenë astmë, trombozë dhe bronkit kronik.

Mos merrni rezultatet e këtij hetimi si diçka krejtësisht të pakthyeshme. Para së gjithash, kushtet e motit në vende të ndryshme mund të ndryshojnë. Së dyti, çdo person evoluon në mënyrën e vet, zhvillon një personalitet unik dhe përmirëson gjendjen e tij shëndetësore.

Këto veprime janë në dispozicion të çdo personi dhe nuk ka rëndësi nëse keni lindur në ditën e Krishtlindjeve, Ditën e Pavarësisë apo në një festë tjetër.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here