A mund të shërohet sëmundja celiake?

0
126

Le të themi se mund ta mbajmë nën kontroll duke bërë zgjedhje më të mira të jetës për gjendjen tonë. Qëllimi është të mbani të gjitha simptomat larg, në mënyrë që të ndiheni mirë!

Gjëja e parë që duhet bërë, kur sëmundja celiake është certifikuar me teste speciale, është eliminimi i plotë i ekspozimit ndaj glutenit.

Gluteni gjendet në ushqime të tilla si gruri, elbi, thekra, mielli.

Por kjo nuk është e gjitha: ajo mund të fshihet në produkte të panumërta brenda zinxhirit ushqimor.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mësoni të lexoni mirë përbërësit e ushqimit.
Sot, për fat, ka edhe shumë më tepër zgjedhje: në supermarkete gjejmë shumë alternativa pa gluten, të garantuara.

Gjëja e dytë që duhet të bëni është të ndiqni një dietë anti-inflamatore: adoptoni një dietë të shëndetshme dhe të plotë, të pasur me ushqime anti-inflamatore.
Prandaj, vaktet do të duhet të rrotullohen kryesisht rreth perimeve të stinës, proteinave me cilësi të lartë dhe yndyrave të shëndetshme.

Dëshironi të dini më shumë rreth testeve të sëmundjes celiac dhe dietave specifike?
Na shkruani: ne jemi këtu për ju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here