Mëngjesi vakti më i rëndësishëm i ditës, ushqimet që duhet të hani…

0
268

Vakti më i rëndësishëm i ditës është pikërisht mëngjesi, i cili bën që të jemi në formë gjatë ditës dhe që na mban në kontroll në mënyrë që vaktin tjetër të mos hamë dyfish.

Ndaj një mëngjes ideal do të ishte me bajame, lajthi, fruta dhe ushqime të tjera me dozë të ulët sheqeri. Një mëngjes i tillë tregon se si këto ushqime shuajnë oreksin, ku frutat e thata cilësohen ideale.

Studiuesit amerikanë treguan se nisja e ditës me ushqime të kësaj natyre lejon shuarjen e oreksit gjatë ditës, ndërsa një rol ideal për një fillim të mbarë të regjimit ushqimor kanë bajamet dhe lajthitë.

Pasi të keni ngrënë disa fruta të thata në orët në vijim mund të hani diçka tjetër dhe do të shikoni se oreksi nuk është njëlloj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here