Pas të 50-ave: konsumoni sa më shumë lëngje!

0
294
health women

Shumica e femrave në këtë periudhë të jetës janë të bindura se mjafton vetëm të shikojnë një pjesë të tortës, që të shtojnë në peshë.

Në vend të 2000 kalorive sa u janë nevojitur më herët, femrave pas të 50-ve, mesatarisht u nevojiten 200 kalori më pak.

Zvogëlohet edhe prodhimi i hormonit estrogjen, ndërsa qelizat ripërtërihen më ngadalë. Problemi më i madh është në atë se humbet ndjenja e etjes dhe shumë femra nuk konsumojnë lëngje të mjaftueshme, pasi harrojnë të marrin një gotë ujë.

Pini së paku dy litra ujë gjatë ditës! Në këtë mënyrë do ta ndihmoni organizmin që të çlirohet nga materiet e dëmshme, ndërsa materiet e ushqyeshme më shpejt do të arrijnë tek qelizat. Ky është parakusht për funksionim optimal të metabolizmit dhe djegien e yndyrës.

Për të kompensuar mungesën e hormonit, çdo ditë hani sojë, sepse kështu organizmit do t’i siguroni estrogjenin bimor dhe albuminat e çmueshme, të cilat pengojnë shkrirjen e muskujve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here