Suplementet – kur duhet ti merrni ato?

0
202

Tani që keni kuptuar se cfarë duhet të merrni, duhet të mësoni se kur duhet ti merrni. Kjo varet nga mënyra juaj e jetesës. Më poshtë do të gjeni rekomandimin e marrjes së suplementeve:

1. Konsumoni Vitamina dhe Minerale 15 minuta përpara ushqimit ose pas saj

2. Merrni pjesën më të madhe të suplementeve të shoqëruara me ushqim

3. Nëse keni vështirësi për të fjetur mos merrni vitamina B gjatë natës

4. Merrni minerale ekstra, sidomos kalcium dhe magnez, gjatë natës ju ndihmojnë për të fjetur

5. Nëse jeni duke konsumuar dy ose më shumë vitamina komplekse B ose C, merrni një në cdo vakt

6. Mos merrni Vitamina individuale B përvec nëse jeni duke marrë vitaminën komplekse të përgjithshme B

7. Mos merrni minerale individuale përvec nëse jeni duke marrë multiminerale të përgjithshme.

 

 

8. Nëse jeni anemik merrni hekur ekstra me Vitaminë C

9. Gjithmonë merrni të paktën dhjetë herë zink dhe bakër sa më shumë që të jetë e mundur.

10. Merrni suplemente të amino acideve në stomak bosh ose me ushqime karbohidrate, përshembull një frut.

Mbi të gjitha, gjithmonë merrni suplementet tuaja. Konsumimi I parregullt I ilaceve nuk funksionon mirë për organizmin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here