Vlerat terapeutike të vajit te farës së zezë…

0
257

Vlerat terapeutike të vajit te farës së zezë

1. Forcon sistemin imunitar.
2. Përmirëson metabolizmin e organizmit.
3. Nevojiten për rritjen, zhvillimin dhe rinovimin e qelizave.

4. Ndihmon në zhvillimin e hormoneve dhe në formimin e një sistemi nervor dhe hormonal të shëndetshëm.
5. Pengon shtimin e substancave që dërgojnë sinjale alergjike.
6. Redukton kolesterolin në gjak.

7. Pengon blokimin e damarëve, duke rregulluar strukturën e tyre dhe njëkohësisht shpejtësinë e qarkullimit të gjakut.
8. Stabilizon tensionin e gjakut dhe redukton rrezikun e infraktit në zemër.
9. Forcon zemrën

10. Ndihmojnë në rigjenerimin e shpejtë të plagëve
11. Zgjeron rrugët e frymëmarrjes.
12. Stabilizon sheqerin në gjak.
13. Lufton alergjitë.
14. Rigjeneron lëkurën.
15. Përmirëson funksionimin e aparatit riprodhues.
16. Pengojnë gjakderdhjen.
17. Redukton peshën.

18. Shkrin yndyrat në gjak.
19. Është antioksidant.
20. Është antitumoral.
21. Lufton infeksionet.
22. Përmirëson aktivitetin e sistemit të tretjes, frymëmarrjes, qarkullimit të gjakut, sistemit nervor, etj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here