Blefariti: çfarë është dhe cilat janë simptomat më të shpeshta?

0
439

Blefariti është një sëmundje infektive që dëmton vendin nga ku dalin qerpikët në kapakët e të dy syve dhe me shumë vështirësi i nënshtrohet kurimit.

Blefariti shfaqet me shenja shumë të qarta si: kruarje, skuqje, dëmtim të kapakëve, dëmton shikimin, ngjitje të qerpikëve, shtim të sekrecioneve, lotim, etj.
Në Blefarit rritet lodhja e syve dhe mund të shfaqen crregullime të shikimit.

Në rastet e mos kurimit ashtu si duhet, mund të shfaqen ndërlikime dhe ulje e shikimit.
Nëse keni simptoma dhe shenja të blefaritit që përmirësohen pavarësisht higjenës së mirë – pastrimi i rregullt dhe kujdesi për zonën e prekur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here