Lulja ‘magjike’ që shëron zemrën dhe mendjen

0
427

Lulja zemërpikon është shembulli më i mirë i bimëve apo luleve që reflektojnë vlerat dhe karakteristikat e tyre.

Kjo lule ka formën e zemrës në pjesën e poshtme të së çilës varet një pikë loti. Kjo lule zemërthyer në fakt është më e komplikuar.

Po ta shikosh nga afër do të shikosh që të gjjitha këto lule formojnë një gjerdan zemrash që lotojnë.

Esenca e lules zemërpikon është karakteristike. Nëse ju kanë braktisur dhe ju duket sikur zemra do t’ju dalë nga kraharori, atëherë duhet të dini që kjo esencë e bën mungesën më të lehtë për ju.

Nga kërkimet e AgroWeb.org rezulton që esenca e kësaj luleje ndihmon në shërimin e trishtimit të zemrës kur ndahesh nga dikush fizikisht apo shpirtërisht.

Shërimi është i menjëheshëm sa duket sikur kjo esencë e kësaj luleje të ndihmon të shpëtosh nga kthetrat e trishtimit menjëherë.

Studimet tregojnë se ngrënia e kërcellit të lules së freskët ka një efekt euforik në tru dhe largon tensionin nervor.

Ajo të mpin gjithë gojën dhe po të konsumohet me tepricë edhe kalon në nivele të dëmshme.

AgroWeb.org raporton se megjithatë konsumi i saj është i rrallë pasi funksionet e saj kryesore gjatë kohëve të fundit kanë karakter dekorativ.

Lulja zemërpikon ndihmon në sjelljen e paqes, harmonisë dhe ekuilibrit në zemrën e një njeriu duke e bërë atë më të hapur në botëkuptim për veten, të tjerët, qytetin, mjedisin e përtej.

Çfarë nënkuptimi ka lulja zemërpikon?

Kjo lule e bukur ka disa kuptime të cilat do t’ju pëlqejnë shumë

– Shprehjen e emocioneve në mënyrë më të hapur
– Dashurinë pasionante mes dy njerëzve

– Ajo nënkupton ndjeshmërinë dhe ngarkesën emocionale ndaj botës që të rrethon
– Ndjenjë mirësie dhe dashurie pa kushte për gjithçka që ke në jetë
– Lidhje të fortë që shkon përtej jetës dhe vdekjes

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here