Sa i rrezikshem eshte perdorimi i kripes ?

0
114

Efektet e konsumimit të kripës në sasi të mëdha janë më të dëmshme se ato të pirjes së duhanit apo hiperkolesterolit.

Efekt tjeter negativ, kripa ka ne sistemin kardiovaskular.

Sasia e madhe e ujit në organizëm,con ne rritjen e presionit te gjakut dhe kjo shoqerohet me mbingarkim te zemres.Ushqimi i kripur rrit tensionin në gjak, që mund të çojë në infarkt apo probleme të tjera të rënda shëndetësore si dhe ka një ndikim indirekt edhe tek dëmtimi i të parit pasi e dëmton syrin me një sasi shumë më të madhe të ujit që mban.

Sasia e rritur e kripës së konsumuar bllokon gjëndrat që prodhojnë adrenalinë, e cila ju ofron energji shtesë dhe është e rrezikshme. Do të jeni nervoz, të lodhur dhe përsëri shumë shpejt të uritur.

Kripa ndikon ne sëmundjet neurodegenerative( sëmundjet që prekin trurin) dhe disa lloje kanceresh. Dietat e pasura me kripë mund të rrisin rrezikun e astmës ose acarimet në të rriturit më astme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here