Sekretet e aziatikeve për të jetuar më gjatë dhe për të qenë në formë

0
271

A keni menduar ndonjëherë pse aziatikët janë kaq jetëgjatë? Si e ruajnë një pamje rinore dhe një linjë të lakmueshme?

Më pak se 5% e popullsisë së Japonisë është mbipeshe. Cilësia e jetës padyshim se luan një rol themelor në këtë: ushqimi, aktiviteti fizik dhe një mënyrë jetese e shëndetshme janë baza e kulturës së tyre.

1. Ata konsumojne shumë oriz.

Orizi përmban substanca të quajtura “phytoceramides”, të cilat ndihmojnë në forcimin e lëkurës.

2. Konsumojne shume prodhime deti.

Ato janë të shkëlqyera për tretje, optimizojnë metabolizmin, pastrojnë traktin tretës dhe janë të pasura me proteina, minerale, vitamina dhe fibra si dhe nivele të larta të omega 3.

Ky acid yndyror ndihmon në mbrojtjen dhe përmirësimin e shëndetit kardiovaskular, trurit dhe lëkurës si dhe vonon plakjen dhe është një antioksidant i shkëlqyeshëm.

3. Konsumojnë shumë proteina bimore te cilat jane shume më te shëndetshme se ato me origjinë shtazore.

Në veçanti, ato që vijnë nga mishi i peshkut nuk përmbajnë yndyrë të ngopur.

4. Konsumojnë shume çaj jeshil .

Sipas disa studimeve shkencore, ky çaj ofron një mori përfitimesh për shëndetin tonë.

5. Shmangin ushqimet e përpunuara

Eshte e rrallë të shihet një aziatik që ha mish të kuq të përpunuar : ata kanë tendencë të preferojnë ushqime pa sheqer dhe miell të përpunuar.

6. Konsumojne sasi të vogla. Racionet e aziatikëve janë të vegjël, ushqimet e rënda shmangen.

7. Ata pinë shumë ujë. Konsumi mesatar i ujit në Japoni është 2.5 litra në ditë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here