Si mund të ndikojë vera në presionin e gjakut?

0
461

Kur bëhet fjalë për alkoolin dhe sëmundjet kronike, përgjigja është ta shmangni plotësisht atë.

Megjithatë, ky mund të mos jetë rasti për disa individë që kanë hipertension dhe duan të shijojnë një herë në disa kohë një gotë verë.

Për këta individë, nëse konsumohet në moderim, vera mund të mos përbëjë asnjë problem. Megjithatë duhet të dini se alkooli i tepërt mund të ndikojë në presionin e gjakut në mënyra të shumta.

Një prej tyre është duke shkaktuar tkurrjen e enëve të gjakut dhe duke rritur më tej presionin e gjakut. Po ashtu alkooli ndikon në presionin e gjakut të një personi përmes niveleve të të kortizolit, i cili është një hormon që rregullon stresin.

Ai gjithashtu mund të bashveprojë me disa medikamente për presionin e gjakut duke zvogëluar sasinë e ilaçeve që trupi merr ose të shkaktojë efekte anësore negative.

Në rastin e verës, konsumi i tepërt mund të çojë në shtim të peshës duke rritur kështu presionin e gjakut.

Pra, si përfundim konsumi i moderuar i verës mund të mos shkaktojë dëm për disa individë dhe të shkaktojë tek individë të tjerë. Ju gjithmonë duhet të jeni në dijeni të pasojave të mundshme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here