Këto ushqime kanë aq shumë fibra sa do t’ju mbajnë të ngopur për orë të tëra

0
91

 

Fibrat ushqimore janë pjesë e bimëve, kryesisht e perimeve, frutave dhe drithërave. Fibrat dietetike janë një përbërës i karbohidrateve komplekse.

Ekzistojnë dy lloje fibrash – të tretshme dhe të patretshme dhe secili grup funksionon ndryshe në trup. Fibrat e patretshme janë të rëndësishme për të pasur një aparat tretës të shëndetshëm. Këtë proces e kryejnë duke thithur ujin dhe duke mbajtur të butë përmbajtjen e zorrës. Kësisoj mundësojnë që muskujt në muret e zorrës të funksionojnë pa krijuar shumë presion

Këto 12 ushqime të pasura me fibra që do t’ju ndihmojnë të arrini qëllimin tuaj…

1. Argjinaret
2. Fasulet jeshile
3. Thjerrëzat
4. Fasulet e zeza

5. Makaronat integrale
6. Mjedrat
7. Qiqrat
8. Elbi
9. Dardhat

10. Avokado
11. Manaferrat
12. Kikirikët

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here