Mos i neglizhoni! Këto janë simptomat e pazakonta të diabetit në sy

0
1694

Kur një person diagnostikohet me diabet, kjo do të thotë se ai/ajo ka shumë glukozë në gjak. Diabeti mund të dëmtojë zemrën, veshkat dhe enët e gjakut. Madje dëmton edhe enët e vogla të gjakut në sy. Edhe nëse diabeti kontrollohet mirë, ai mund të ndikojë në në shikimin tuaj.

Sëmundja diabetike e syrit, përfshin probleme të mundshme të syrit që mund të prekin një pacient. Këto komplikime në sytë e një diabetiku, mund të përfshijnë retinopati diabetike, edemën makulare diabetike, kataraktet dhe glaukomën.

Ka 2 kontribues kryesorë për një sy diabetik, këto përfshijnë:

-Sheqeri i lartë i pakontrolluar në gjak

-Kolesteroli i lartë i pa menaxhuar në gjak

Cilat janë simptomat e sëmundjes diabetike të syrit?

Shikim i turbullt, ose të shohësh gjithçka tepër të turbullt.

-Ndryshim i shpeshtë i shikimit ndonjëherë nga dita në ditë

-Zona të errëta ose humbje të shikimit.

-Në pamundësi për të kuptuar ose zbuluar ngjyrat.

-Njolla ose vargje të errëta (të quajtura edhe floaters).

Si të menaxhoni sytë me diabet?

Sipas ekspertëve, diabeti i pakontrolluar mund të shkaktojë dëme të rënda në sy dhe gjithashtu mund të çojë në humbje të shikimit ose verbëri. Por kjo mund të menaxhohet me disa ndryshime të lehta të stilit të jetesës, ose thjesht duke u kujdesur për gjendjen.

Disa nga mënyrat më të mira për të menaxhuar diabetin dhe për të mbajtur sytë të shëndetshëm.

Kontrolloni në mënyrë të vazhdueshme nivelet e glukozës në gjak.

-Menaxhoni presionin e gjakut dhe nivelet e kolesterolit.

-Ushtroni rregullisht për të mbajtur nën kontroll presionin e gjakut dhe obezitetin.

-Nëse pini duhan, merrni ndihmë për të lënë duhanin.

-Bëni një ekzaminim të zgjeruar të syve një herë në vit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here