Si ta mposhtim lodhjen pranverore

0
50

Fundi i dimrit nënkupton jo vetëm zgjimin e natyrës, por edhe “zgjimin” e organizmit të njeriut.

Trupi duhet të rregullojë disa procese fiziologjike dhe të reagojë ndaj ndryshimit të kushteve të mjedisit dhe mënyrës së jetesës.

Me fillimin e pranverës shumica e njerëzve ndihen më të lodhur se në periudhat e tjera të vitit.

Si ta mposhtim lodhjen pranverore

Ndjekja e një diete të shëndetshme dhe të larmishme të pasur me vitamina dhe minerale ndihmon shumë për të luftuar lodhjen pranverore.

Fruta dhe perime të freskëta

Një konsum më i lartë i frutave dhe perimeve të freskëta rrit mbrojtjen e trupit dhe për këtë arsye mbrojnë kundër lodhjes së pranverës.

Produkte me drithëra të plota

Dieta për të luftuar lodhjen pranverore duhet të përfshijë gjithashtu produkte me drithëra të plota, të tilla si buka e thekrës, orizi kaf ose gërvishtja.

Ky hap është thelbësor, dehidratimi mund të shkaktojë lodhje të tepruar dhe dhimbje koke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here