Super-ushqimi që balancon hormonet dhe ju ndihmon të humbni peshë

0
840

Të mbushura me yndyra të shëndetshme, antioksidantë, vitamina e minerale të cilat janë tejet të domosdoshme për një shëndet të mirë, avokadotë padyshim se mund të konsiderohen si super-ushqim.

Qoftë nëse i hani për mëngjes, drekë apo darkë, ka plot arsye se përse duhet t’ia shtoni dietës suaj këtë ushqim…

Dietat me pak karbohidrate dhe me sasi të larta të yndyrave të shëndetshme janë të mira për shpejtimin e procesit të humbjes së peshës. Avokadot ndikojnë që ju të ndjeheni të ngopur për një kohë më të gjatë, dhe kjo shpie në humbje të peshës.

Avokadot i balancojnë nivelet e hormoneve

Acidet yndyrore në avokado janë çelësi kryesor për rregullimin e funksioneve të sistemit qendror nervor. Ato ndihmojnë në balancimin e niveleve të hormoneve për të siguruar diskonim më të mirë, e gjithashtu e rrisin pjellorinë dhe ofrojnë funksion më të qartë kognitiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here